Skip to main content

Σε εξέγερση κατά τους καθεστώτος της Τεχεράνης κάλεσε τους Ιρανούς ο Ισραηλινός πρόεδρος

Majid Asgaripour/WANA /REUTERS

Τόνισε πως υπάρχει μία χρυσή ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή

Μιλώντας στο σαουδαραβικό δίκτυο Al Arabiya, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, κάλεσε τον λιβανικό και τον ιρανικό λαό να «ξεσηκωθούν» και να αντιμετωπίσουν τον ιρανικό άξονα.

«Αν το αντιμετωπίσουμε και είμαστε σκληροί μαζί, μπορούμε σίγουρα να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον και να δημιουργήσουμε μια δομή παρόμοια με το ΝΑΤΟ στην περιοχή που εμποδίζει τον ριζοσπαστισμό», είπε.

Ο Χέρτζογκ αρνήθηκε να αποκαλύψει τη μορφή που θα μπορούσε να λάβει η ισραηλινή απάντηση στο Ιράν. Μιλώντας μια μέρα πριν από τη μαύρη επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, ο Χέρτζογκ σχολίασε ότι «αυτός ο πόλεμος έγινε εναντίον μας από την αυτοκρατορία του κακού, από το Ιράν και τους πληρεξούσιους του. Έχουμε 101 ομήρους ακόμα στα μπουντρούμια της Γάζας, σε απέραντο πόνο. Και πολεμάμε στον βορρά και στον νότο, δηλαδή στη Γάζα και στον Λίβανο. Προσπαθούμε να αλλάξουμε την εξίσωση και να φέρουμε ελπίδα στους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής».

«Χρυσή ευκαιρία»

Ο Χέρτζογκ αποκάλεσε τη στιγμή «μια χρυσή ευκαιρία για τις δυνάμεις που θέλουν να έχουν ένα καλύτερο μέλλον για τη Μέση Ανατολή να προχωρήσουν με νέες ιδέες και νέα σχέδια προκειμένου να επιλυθεί αυτή η σύγκρουση».

Υποστήριξε τέλος ότι το Ισραήλ ακολουθεί το διεθνές δίκαιο και νοιάζεται βαθιά για τους γείτονές του. «Οι άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον ως γείτονές μας, και εμείς αξίζουμε μια καλύτερη μέρα και καλύτερο μέλλον ως γείτονές τους», είπε.