Skip to main content

Όρμπαν: Θα στείλουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

REUTERS/Ognen Teofilovski

«Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρώπη, από την Βουδαπέστη θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες και θα τους αφήσουμε μπροστά στα διάφορα γραφεία», δήλωσε ο Όρμπαν

Παρέμβαση σε εκδήλωση της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία, πραγματοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, ανεβάζοντας τους τόνους στη διαχείριση του μεταναστευτικού, φλέγον ζήτημα στην Ουγγαρία, τη Γερμανία και ολόκληρη την Ευρώπη το τελευταίο διάστημα.

«Αν συνεχιστεί η παράτυπη μετανάστευση στην Ευρώπη, από την Βουδαπέστη θα μεταφέρουμε τους μετανάστες στις Βρυξέλλες και θα τους αφήσουμε μπροστά στα διάφορα γραφεία», δήλωσε ο Όρμπαν.

«Στην Ουγγαρία ο αριθμός μεταναστών είναι μηδενικός, δεν αφήνουμε την χώρα μας στα χέρια άλλων. Όποιος θέλει να μπει στη χώρα μας πρέπει να περιμένει την σχετική άδεια, έξω από τα σύνορά μας», πρόσθεσε, χειροκροτούμενος από οπαδούς της Λέγκα.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, τέλος, τόνισε ότι «στην Ουγγαρία η μητέρα είναι γυναίκα και ο πατέρας άνδρας και αυτό δεν θα αλλάξει, παρά την αντίθετη στάση της διεθνούς αριστεράς».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όρμπαν δηλώνει ότι θα στείλει τους μετανάστες στις Βρυξέλλες. Το έχει ξαναπεί, όταν η Γερμανία αυστηροποίησε στις 16 Σεπτεμβρίου τους ελέγχους στα σύνορά της, καταργώντας ουσιαστικά τη Συνθήκη Σένγκεν.