Skip to main content

Ισραήλ: Βομβάρδισε τζαμί και σχολείο στη Λωρίδα της Γάζας – «Ήταν κέντρα ελέγχου της Χαμάς»

O IDF κάνει λόγο για χτυπήματα ακριβείας σε κέντρα διοίκησης της Χαμάς

Νέο λουτρό αίματος στη Γάζα, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, με τα παλαιστινιακά μέσα να κάνουν λόγο για χτύπημα σε αμάχους και τον ισραηλινό στρατό να λέει ότι ήταν μία επίθεση ακριβείας σε κέντρα διοίκησης της Χαμάς.

Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα χτύπημα με ακρίβεια σε κέντρο διοίκησης τρομοκρατών, σε ένα συγκρότημα που στεγαζόταν παλαιότερα το σχολείο Ibn Rushd στο Deir al-Balah στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Επιπλέον σε ξεχωριστή αεροπορική επιδρομή χτύπησε ένα δεύτερο κέντρο ελέγχου της Χαμάς στο Ντέιρ αλ-Μπαλάχ, που βρίσκεται στην πρώην τοποθεσία του τεμένους Shuhada al-Aqsa – όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 20.

«Τα κέντρα διοίκησης χρησιμοποιήθηκαν από τη Χαμάς για να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Ισραηλινού Στρατού και του κράτους του Ισραήλ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του IDF.

Και οι δύο επιδρομές, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν υπό την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών και μόνο αφού ελήφθησαν πολλά βήματα για τον μετριασμό των ζημιών σε αμάχους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ακριβών πυρομαχικών, εναέριας οπτικής νοημοσύνης.

Συνεχής ενημέρωση στο liveblog της Ναυτεμπορικής.