Skip to main content

Jerusalem Post εναντίον New York Times: «Έχουν χάσει την ηθική τους πυξίδα»

REUTERS/Aziz Taher/File Photo

Σκληρή επίθεση με αφορμή δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας για τον Νασράλα

Για  «αντι-ισραηλινή μεροληψία  και προφανή συμπάθεια προς τις τρομοκρατικές ομάδες» κατηγορεί τους New York Times, η Jerusalem Post αναφερόμενη σε δημοσίευμα που το χαρακτηρίζει «ανησυχητικό», αλλά που «δεν προκαλεί έκπληξη».

«Οι New York Times συκοφαντούν συστηματικά το εβραϊκό έθνος, προσδίδοντας αξιοπιστία στο ψέμα ότι το Ισραήλ είναι “κράτος του απαρτχάιντ” και χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο του εναντίον της Χαμάς ως  “γενοκτονία” κατά των Παλαιστινίων» αναφέρει η JP, σχετικά με την θέση που πήρε η αμερικανική εφημερίδα για την δολοφονία Νασράλα.

«Aντί να επιδοκιμάσουν το χτύπημα του Ισραήλ με στόχο έναν βίαιο τρομοκράτη που καταζητείτο για δεκαετίες, αμερικανικές εκδόσεις όπως οι New York Times αποδοκίμασαν την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την “κλιμάκωση” και φτάνοντας στο σημείο να εξυμνούν τον Νασράλα σε μια παράξενη νεκρολογία που τον παρουσιάζει ως επαναστάτη θρησκευτικό ηγέτη.

LIVE: Προ των πυλών η επίθεση στο Ιράν – Το Ισραήλ ξεδοντιάζει τη Χεζμπολάχ, ισοπεδώνει Βηρυτό και Γάζα

«Εξοργιστικός επικήδειος»

Σε έναν εξοργιστικό επικήδειο για τον αρχηγό της τρομοκρατίας, οι New York Times αποκάλεσαν τον Νασράλα “δυνατό ρήτορα, αγαπητό από τους σιίτες μουσουλμάνους” και έγραψαν ότι είχε βοηθήσει «στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στον Λίβανο».

«Σύμφωνα με τους Times, ο Νασράλα ήθελε «μία Παλαιστίνη, με ισότητα για μουσουλμάνους, εβραίους και χριστιανούς» σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα.

Και καταλήγει

«Το Ισραήλ διεξάγει έναν δίκαιο πόλεμο εναντίον των εχθρών που επιδιώκουν να το καταστρέψουν και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες του. Οι New York Times έχουν χάσει την ηθική τους πυξίδα και τις προοπτικές του καλού εναντίον του κακού και της αυτοάμυνας εναντίον της τρομοκρατίας. Οι πόλεμοι και οι στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ θεωρούνται πάντα απαράδεκτες επιθετικές ενέργειες ανεξάρτητα από την αιτία τους . Αυτό φάνηκε στην αναφορά ενός έτους για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και είναι και πάλι εμφανές στην κάλυψη του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ».