Skip to main content

Ντ. Τραμπ: Επέστρεψε στον…τόπο του εγκλήματος – Ομιλία με τον Μασκ στο πλευρό του

REUTERS/Carlos Barria

Μιλώντας στο ίδιο σημείο όπου τον Ιούλιο δέχθηκε ένοπλη επίθεση, άφησε υπονοούμενα ότι οι αντίπαλοι του προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στον…τόπο του εγκλήματος, εκεί από όπου ένα ηλιόλουστο Σάββατο του Ιουλίου, έφυγε με αίμα να τρέχει στο πρόσωπό του και την γροθιά υψωμένη, φωνάζοντας «πολεμήστε»

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, έχοντας στο πλευρό του τον Έλον Μασκ, πραγματοποίησε ομιλία στις ίδιες εγκαταστάσεις στην Πενσυλβάνια, όπου τον περασμένο Ιούλιο, ένοπλος προσπάθησε να τον δολοφονήσει, πετυχαίνοντάς τον στο το αυτί.

Τότε βέβαια, απολάμβανε τις συνέπειες της ζοφερής επίδοσης του Τζο Μπάιντεν στο debate. Αλλα η τροχιά της προεκλογικής μάχης έχει αλλάξει. Τώρα αντιμετωπίζει έναν πιο σκληρό και νεότερο αντίπαλο: την Κάμαλα Χάρις.

Ο Τραμπ  ξεκίνησε, από εκεί που είχε σταματήσει, όταν συνέβη η απόπειρα εναντίον του. «Όπως έλεγα…»  είπε, ενώ στην μεγάλη οθόνη εμφανίστηκε το γράφημα που ανέλυε, την ώρα που εκτοξεύθηκε η σφαίρα.

«Για 15 δευτερόλεπτα, ο χρόνος σταμάτησε», πρόσθεσε ο Τραμπ για την απόπειρα εναντίον του.

«Αυτό το μοχθηρό τέρας εξαπέλυσε το κακό… ο κακός δεν πέτυχε τον στόχο του» σημείωσε αφήνοντας υπονοούμενα για τους αντιπάλους του.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια, εκείνοι που θέλουν να μας σταματήσουν,  με συκοφάντησαν, με κατηγόρησαν, μου απήγγειλαν κατηγορίες, προσπάθησαν να με πετάξουν από το ψηφοδέλτιο και ποιος ξέρει; Ίσως ακόμη και να προσπάθησαν να με σκοτώσουν», ανέφερε.

Στις 6:11 μ.μ., την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί στη συγκέντρωση του Ιουλίου, ο Τραμπ τήρησε ενός λεπτού σιγή για τον εθελοντή πυροσβέστη Corey Comperatore, ο οποίος σκοτώθηκε εκείνη την ημέρα.

Μασκ: «Οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας»

«Θέλω να πω πόσο μεγάλη τιμή είναι να βρίσκομαι εδώ», δήλωσε αναβαίνοντας στην σκηνή ο μεγιστάνας της τεχνολογίας. «Και ξέρετε, η πραγματική δοκιμασία του χαρακτήρα κάποιου είναι το πώς συμπεριφέρεται κάτω από τα πυρά. Είχαμε έναν πρόεδρο που δεν μπορούσε να ανέβει μια σκάλα και έναν άλλο που χτυπούσε τη γροθιά του αφού τον πυροβόλησαν. … Ποιος θέλετε λοιπόν να εκπροσωπεί την Αμερική;»

Ο Μασκ δήλωσε ότι πιστεύει ότι οι εκλογές του 2024 θα είναι «οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας».

Επίσης επιτέθηκε κατά της Κάμαλα Χάρις για τις πολιτικές της προτάσεις σχετικά με την οπλοφορία.

 «Η άλλη πλευρά… θέλει να σου αφαιρέσει το δικαίωμα να κρατάς όπλα», υποστήριξε

JD Vance: «Η εμπρηστική ρητορική οδήγησε στην δεύτερη απόπειρα»

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για αντιπρόεδρος JD Vance, που προηγήθηκε του Τραμπ,  κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς και την Κάμαλα Χάρις,   ότι συνέχισαν να χρησιμοποιούν «επικίνδυνη, εμπρηστική ρητορική» μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – την οποία πιστεύει ότι οδήγησε στην δεύτερη, στην λέσχη γκολφ στη Φλόριντα.

Σημεία της ομιλίας Τραμπ

  • Μιλώντας για το έγκλημα και τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι υπήρξαν «13.099 δολοφόνοι που μπήκαν μέσα στο τελευταίο  χρονικό διάστημα».
  •  «Η Κάμαλα Χάρις επέτρεψε να μπουν 21 εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί από όλο τον κόσμο», ισχυρίστηκε επίσης
  • «Όλοι θα ευημερήσουν, κάθε οικογένεια θα ευημερήσει Χρειαζόμαστε πίσω το αμερικανικό όνειρο. Από σήμερα και στο εξής θα βάζουμε πάντα την Αμερική πρώτη και θα πάρουμε πίσω και θα σώσουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες».
  • Για τον φονικό τυφώνα Helene: Η κυβέρνηση είχε την χειρότερη αντίδραση ακόμα και από αυτήν του Τζορτζ Μπους στον τυφώνα Κατρίνα.
  • «Ποιος θέλει επεμβάσεις αλλαγής φύλου για παράνομους αλλοδαπούς;» Ο Τραμπ έκανε αναφορά σε μία παλαιότερη αναφορά της Κάμαλα Χάρις, για την οποία η  προεκλογική ομάδα της έχει δηλώσει ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν εισηγείται κάτι τέτοιο.