Skip to main content

Διάγγελμα Νετανιάχου: «Καθήκον μας να απαντήσουμε στο Ιράν – Η Χαμάς έχει σχεδόν τελειώσει»

«Τελειωμένη και η ηγεσία της Χεζμπολάχ» διεμήνυσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα ανεχόταν μια τέτοια επίθεση κατά των πόλεων και των πολιτών της, και το κράτος του Ισραήλ θα το ανεχτεί. Έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε στο Ιράν – και θα το κάνουμε», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το βράδυ του Σαββάτου.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου έγιναν, με το τέλος του Σαββατοκύριακου της Εβραϊκής πρωτοχρονιάς, ενώ ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα την ισραηλινή απάντηση στο πυραυλικό μπαράζ του Ιράν την Τρίτη.

Το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματός του  επικεντρώθηκε στις μάχες στο Λίβανο, τονίζοντας ότι το Ισραήλ αλλάζει «την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά».

«Η Χαμάς έχει σχεδόν τελειώσει και η ηγεσία της Χεζμπολάχ έχει επίσης εξαλειφθεί, ωστόσο οι IDF θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι οι κάτοικοι του Βορρά να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να γυρίσουν οι όμηροι από τη Γάζα» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

LIVE: Το Ισραήλ ξεδοντιάζει τη Χεζμπολάχ, ισοπεδώνει τη Βηρυτό – Προ των πυλών και η επίθεση στο Ιράν

«Πριν από περίπου ένα μήνα, κατά το πέρας της καταστροφής των ταγμάτων της Χαμάς στη Γάζα, αρχίσαμε να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που έδωσα στους κατοίκους του βορρά», σημείωσε, αναφερόμενος στον στόχο της επιστροφής των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους, ένα χρόνο μετά την εκκένωσή τους λόγω των εχθροπραξιών με την Χεζμπολάχ.

«Εξοντώσαμε τον [ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν] Νασράλα και την ηγεσία της εξοντώσαμε τους διοικητές της δύναμης Ραντουάν που σχεδίαζαν να εισβάλουν στη Γαλιλαία και να πραγματοποιήσουν μεγαλύτερη και ακόμη πιο φρικτή σφαγή των πολιτών μας από εκείνη της 7ης Οκτωβρίου», τόνισε

Ο Νετανιάχου επέμεινε ότι το Ισραήλ κατέστρεψε «μεγάλο μέρος» του αποθέματος πυραύλων και ρουκετών της Χεζμπολάχ.

«Και αυτές τις μέρες, οι ηρωικοί στρατιώτες μας καταστρέφουν τη σειρά των τούνελ που σχεδίασε κρυφά η Χεζμπολάχ, κοντά στα σύνορά μας», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «αν και δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει την εξάλειψη της απειλής, έχουμε σαφώς αλλάξει την πορεία του πολέμου και τις ισορροπίες του».

«Ανακάλυψαν τους σιδερένιους τένοντες του Ισραήλ»

Ο Νετανιάχου ειρωνεύτηκε τον εκλιπόντα ηγέτη της Χεζμπολάχ που αποκάλεσε την ισραηλινή κοινωνία «ιστό αράχνης» σε ομιλία του πριν από χρόνια.

«Εκείνος και όλος ο κόσμος ανακάλυψε τους σιδερένιους τένοντες του Ισραήλ – μια ισχυρή χώρα με έναν ισχυρό, τολμηρό και με υψηλό ήθος στρατό. Μια χώρα αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή».

«Αυτό περιλαμβάνει την απειλή από το Ιράν, το οποίο βρίσκεται πίσω από όλες τις επιθέσεις εναντίον μας – από τη Γάζα, από τον Λίβανο, από την Υεμένη, από το Ιράκ και τη Συρία – και φυσικά από το ίδιο το Ιράν».

naftemporiki.gr