Skip to main content

LIVE: Το Ισραήλ ξεδοντιάζει τη Χεζμπολάχ, ισοπεδώνει τη Βηρυτό – Προ των πυλών και η επίθεση στο Ιράν

REUTERS/Aziz Taher

Το Ισραήλ αρνείται να δώσει εγγυήσεις ότι δεν θα πλήξει πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις - Έτοιμο για την απάντησή του στην Τεχεράνη

Θέμα χρόνου – ίσως και λίγων ωρών – φαίνεται ότι είναι η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, με ισραηλινά και αμερικανικά μέσα, επικαλούμενα Ισραηλινούς αξιωματούχους, να κάνουν λόγο για «σκληρή απάντηση» στη. μαζική πυραυλική επίθεση από την Τεχεράνη.

Πηγές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέβαζαν στο 80% τις πιθανότητες για ένα πλήγμα απόψε.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά – συμπεριλαμβανομένων των πληγμάτων σε πετρελαϊκές και πυρηνικές εγκαταστάσεις – ενώ αμερικανικές πηγές σχολίαζαν ότι μετά τα ισραηλινά αντίποινα, δεν αποκλείεται να δούμε νέα επίθεση από το Ιράν με εντολή Χαμενεϊ. Οι δύο πλευρές είναι αναμφίβολα στο χείλος ολοκληρωτικού πολέμου.

Ο ισραηλινός στρατός την ίδια ώρα συνεχίζει τις μάχες στον Νότιο Λίβανο, έχοντας εξοντώσει όπως ανακοίνωσε περί τους 440 «μαχητές» της Χεζμπολάχ, η οποία έχει μείνει ακέφαλη. Μετά τη δολοφονία του Νασράλα, έχει «χάσει την επαφή» και με τον προοριζόμενο για διάδοχό του, Χασέμ Σιαφεντίν. Εκτιμάται ότι σκοτώθηκε σε χθεσινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό.

Το σφυροκόπημα της λιβανέζικης πρωτεύουσας είναι ανηλεές και αδιάκοπο.

Συνεχής ενημέρωση από το Naftemporiki.gr