Skip to main content

Η ολλανδική αστυνομία αρνείται να φρουρήσει εβραϊκούς χώρους λόγω «ηθικών διλημμάτων»

Reuters

Tα αντισημιτικά περιστατικά αυξήθηκαν άνω του 800%, μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς

 Ενώ τα αντισημιτικά περιστατικά αυξήθηκαν άνω του 800%, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών και Τεκμηρίωσης για το Ισραήλ, Ολλανδοί αστυνομικοί αρνούνται να προστατεύσουν εβραϊκούς στόχους,  όπως δήλωσαν δύο αξιωματικοί στη Nieuw Israëlisch Weekblad

Οι Marcel de Weerd και Michel Theeboom, που εκπροσωπούν το Εβραϊκό Αστυνομικό Δίκτυο, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις αλλαγές που βλέπουν στο σώμα.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν θέλουν πλέον να προστατεύουν εβραϊκούς στόχους ή εκδηλώσεις. Μιλάνε για “ηθικά διλήμματα” με την συγκεκριμένη και τάση να εξαπλώνεται στο Σώμα. Ανησυχώ γι’ αυτό», δήλωσε ο Theeboom.

Αρνήθηκαν να προμηθευτούν τρόφιμα και ποτά από τον χώρο

Οι δύο αξιωματικοί, μιλώντας επίσης στην De Telegraaf, ανέφεραν ότι αστυνομικοί  δεν ήθελαν να τοποθετηθούν στο Εθνικό Μουσείο Ολοκαυτώματος της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ ενώ αρνήθηκαν να προμηθευτούν τρόφιμα και ποτά από τον χώρο.

Η Mireille Beentjes, εκπρόσωπος της αστυνομίας, δήλωσε στην De Telegraaf ότι έχει ακούσει για αξιωματικούς που διατυπώνουν ηθικές ενστάσεις, παραδεχόμενη ότι δεν υπάρχουν «αυστηρές πολιτικές».

«Λαμβάνουμε υπόψη τις ηθικές επιφυλάξεις. Αλλά αν χρειαστεί, να φυλάξουμε συγκεκριμένους χώρους, θα πρέπει να το κάνουμε. Περιμένουμε από εσάς να συμπεριφερθείτε επαγγελματικά» διεμήνυσε η Beentjes.

«Τους πονάει όταν καίγεται το Κοράνι, αλλά την ίδια στιγμή, εξακολουθούν να πρέπει να προστατεύουν τους ανθρώπους που το κάνουν», τόνισε.

Σύμφωνα με το Brussels Signal, ο επίτροπος της ολλανδικής αστυνομίας Janny Knol υποστήριξε: «Οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι και έχουν το δικαίωμα στις δικές τους απόψεις και συναισθήματα». Ωστόσο, τόνισε: «΄Όμως μιλάμε για την ασφάλεια του κόσμου, και αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας. Είμαστε εδώ για όλους. Αυτό είναι το θεμέλιο της δουλειάς μας ως αστυνομικοί».

naftemporiki.gr

Συνεχής ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει.