Skip to main content

Χασάν Νασράλα: Ετάφη σε μυστική τοποθεσία προσωρινά – Σε εξέλιξη η τελετή μνήμης στην Τεχεράνη με ομιλία Χαμενεΐ (βίντεο)

IRNA

Την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζει το χτύπημά του

Την προσωρινή ταφή του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που έπεσε νεκρός σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισαν η εξτρεμιστική οργάνωση και οι αρχές του Λιβάνου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε εξέλιξη είναι εν τω μεταξύ στην Τεχεράνη η τελετή μνήμης για τον Νασράλα, στο πλαίσιο της προσευχής της Παρασκευής. Στην προσευχή, στο Μεγάλο Τζαμί της ιρανικής πρωτεύουσας, δίνει το παρών και ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος είχε να συμμετάσχει σε δημόσια προσευχή από το 2020.

Στο πρώτο του κήρυγμα από τον Ιανουάριο του 2020 ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις της χώρας, κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο σε αντίσταση.

Η ομιλία του έρχεται την ώρα που το Ισραήλ εμφανίζεται αποφασισμένο να πλήξει καίρια την Τεχεράνη, βάζοντας στο στόχαστρο τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το liveblog της Ναυτεμπορικής.