Skip to main content

Μέση Ανατολή: Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού υπόσχεται να κρατήσει τη Χεζμπολάχ μακριά από τα σύνορα του νότιου Λιβάνου για το μέλλον

Αυστηρό μήνυμα του Χέρτσι Χαλέβι προ την οργάνωση της Χεζμπολάχ

«Φραγμό» στην επανεγκατάσταση της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο τονίζει, με δήλωσή του ο αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, ότι θα βάλει ο ισραηλινός στρατός.

Ο αρχηγός του επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, Χέρτσι Χαλέβι, αναφέρει σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του από το βόρειο Ισραήλ: «Σήμερα συνάντησα τους διοικητές και τα στρατεύματα της 98ης Μεραρχίας και της 36ης Μεραρχίας, που πολεμούν στον Λίβανο, για έναν πολύ σημαντικό στόχο: τη δημιουργία ασφάλειας στο βορρά και την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εκκένωσης».

«Για να επιστρέψουν οι κάτοικοι, [πρέπει] να καταστρέψουμε την τρομοκρατική υποδομή που έχτισε η Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα για να κάνει επιδρομές στις πόλεις μας την ημέρα που δόθηκε η εντολή [και] να σκοτώσουν Ισραηλινούς αμάχους. Είμαστε πολύ αποφασισμένοι να καταστρέψουμε αυτές τις υποδομές και να σκοτώσουμε όποιον βρίσκεται εκεί», συνεχίζει.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Χεζμπολάχ να έρθει σε αυτά τα μέρη στο μέλλον. Τα σοβαρά πλήγματα στη Χεζμπολάχ σε όλες τις περιοχές, στη Βηρυτό, στην κοιλάδα [Beqaa], στο νότιο Λίβανο, θα συνεχιστούν», λέει.

Ακόμη, ο Χαλέβι υποστηρίζει ότι τα ισραηλινά στρατεύματα στον Λίβανο «εξολοθρεύουν όλο και περισσότερους τρομοκράτες, κάθε τέτοια συνάντηση τελειώνει με εμάς να έχουμε το πάνω χέρι».

«Οι δυνάμεις μας είναι έτοιμες και εκπαιδευμένες περισσότερο από ποτέ, με εμπειρία από τις μάχες στη Γάζα και το πλεονέκτημά τους στον αγωνιστικό χώρο είναι ξεκάθαρο», συνεχίζει.

Ακόμη, σημείωσε ότι επανεξέτασε τα ευρήματα των πρόσφατων μαχών στο νότιο Λίβανο κατά τις οποίες σκοτώθηκαν στρατιώτες. «Είδα διοικητές που παρά τα πυρά, έσπρωξαν προς τα εμπρός, οδήγησαν – και στρατεύματα μαζί τους – και κατέκλυσαν γενναία τον εχθρό», λέει ο Χαλέβι.

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να φέρουμε καλύτερη ασφάλεια στο κράτος του Ισραήλ», προσθέτει ο αρχηγός του επιτελείου του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: Times of Israel