Skip to main content

Το Ισραήλ βομβάρδισε το κέντρο της Βηρυτού – 6 νεκροί σε πλήγμα λίγα μέτρα από τη Βουλή

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Αιματοχυσία διαρκείας στον Λίβανο

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε κτίριο στο κέντρο της Βηρυτού, δήλωσαν Λιβανέζοι αξιωματούχοι.

Το πολυώροφο κτίριο στην Μπαχούρα στέγαζε ένα κέντρο υγείας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, το οποίο ο ισραηλινός στρατός είπε ότι χτυπήθηκε σε επίθεση «ακριβείας».

Αυτή είναι η πρώτη ισραηλινή επίθεση κοντά στο κέντρο της Βηρυτού – λίγα μέτρα μακριά από το κοινοβούλιο του Λιβάνου. Υπήρξαν ακόμη πέντε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον στόχων στο νότιο προάστιο της Dahieh. Πριν από τις αεροπορικές επιδρομές τη νύχτα, το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου είπε ότι 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες 24 ώρες, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών.

Αιματηρές και οι χερσαίες επιχειρήσεις

Οι επιδρομές ήρθαν αφότου οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι οκτώ στρατιώτες τους σκοτώθηκαν σε μάχες στο νότιο Λίβανο. Είναι οι πρώτες απώλειες από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων. Η Χεζμπολάχ ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε ισραηλινά τανκς κατά τη διάρκεια των μαχών και επέμεινε ότι είχε αρκετούς άνδρες και πυρομαχικά για να απωθήσει τις δυνάμεις.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε ότι περισσότερα στρατεύματα πεζικού και τεθωρακισμένων εντάχθηκαν στην επιχείρηση για την εξάρθρωση αυτού που αποκάλεσε «τρομοκρατική υποδομή» σε λιβανέζικα συνοριακά χωριά.

Με πληροφορίες από BBC, Times of Israel