Skip to main content

Πύραυλος του Ιράν έπεσε σε σχολείο – «Θαύμα που δεν σκοτώθηκε κανείς»

REUTERS/Raneen Sawafta
Ιρανικός πύραυλος που κατέπεσε στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη το βράδυ της Τρίτης

«Όταν είδαμε τις ζημιές, φοβηθήκαμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί»

Ο υπεύθυνος του δημοτικού σχολείου που χτυπήθηκε από την πυραυλική επίθεση το βράδυ της Τρίτης, αισθάνεται σαν «τεράστιο θαύμα» το γεγονός ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από το χτύπημα αυτό.

Αρκετές εκατοντάδες παιδιά στο σχολείο Shalhavot Chabad, στην πόλη Gedera, είχαν μείνει μέχρι αργά για τον εβραϊκό εορτασμό της Πρωτοχρονιάς που τελείωσε περίπου δύο ώρες πριν από την επίθεση, λέει ο ραβίνος Rafael Brod.

Ο τοίχος του σχολικού κτιρίου κατέρρευσε από την πρόσκρουση του πυραύλου, καταστρέφοντας τις αίθουσες διδασκαλίας και έναν εσωτερικό χώρο παιχνιδιού.

«Όταν είδαμε τις ζημιές, φοβηθήκαμε να σκεφτούμε τι θα μπορούσε να έχει συμβεί», λέει ο ραβίνος Ραφαέλ, ο οποίος έσπευσε αργότερα στον τόπο του συμβάντος.

Ανησυχεί ότι η ψυχική επιβάρυνση ορισμένων μαθητών μπορεί να είναι «δύσκολη», καθώς, όπως λέει, πολλοί από αυτούς ζουν λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο και άκουσαν την πρόσκρουση.

Το σχολείο θα ανοίξει την Κυριακή

Το σχολείο σχεδιάζει να ανοίξει ξανά την Κυριακή, μετά τη γιορτή του Rosh Hashanah.

Εμπνευσμένο από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, το σχέδιο είναι όχι μόνο να ξαναχτίσουν τον υπάρχοντα χώρο αλλά και να χτίσουν έναν άλλο, λέει ο ραβίνος Ραφαέλ, προκειμένου «να δημιουργήσουν νέο φως μέσα από το σκοτάδι».

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog της Ναυτεμπορικής