Skip to main content

Ρωσία: Σε 13 νέους άνδρες επιβλήθηκαν μακροχρόνιες ποινές για πράξεις δολιοφθοράς

REUTERS/Maxim Shemetov

Το δικαστήριο της Τσιτά επέβαλε ποινές φυλάκισης έως 23 χρόνια στους νεαρούς άνδρες

Στρατοδικείο στην ανατολική Ρωσία καταδίκασε σήμερα 13 νεαρούς άνδρες σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για πράξεις δολιοφθοράς στην πολεμική προσπάθεια της χώρας

Στην ανακοίνωση του το δικαστήριο της Τσιτά, ανατολικά του Ιρκούτσκ, αναφέρει ότι επέβαλε ποινές φυλάκισης έως 23 χρόνια στους νεαρούς άνδρες ηλικίας μεταξύ 17 και 20 ετών που συνελήφθησαν στις αρχές του 2023.

Οι νεαροί κρίθηκαν ένοχοι για διάπραξη 13 επιθέσεων σε σιδηροδρομικές υποδομές και ενεργειακές εγκαταστάσεις στο διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου 2022 και Ιανουαρίου του 2023 στην Μόσχα και στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

Η ομάδα φέρεται επίσης να σχεδίαζε να καταστρέψει ένα στρατιωτικό αεροσκάφος και μια αεροπορική βάση σε περιοχή της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Η Ρωσία έχει αναφέρει αύξηση των πράξεων δολιοφθοράς σε σιδηροδρόμους και εργοστάσια μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα περιστατικά δολιοφθοράς συχνά αποδίδονται στις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες. Χθες Τρίτη, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας FSB ανακοίνωσε ότι συνέλαβε άλλα 39 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί έφηβοι, τα οποία κατηγορεί για συνεργασία με Ουκρανούς πράκτορες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ