Skip to main content

Επιχείρηση των IDF στη Χεβρώνα για την τρομοκρατική επίθεση στη Γιάφα του Τελ Αβίβ – Έφοδοι σε σπίτια και συλλήψεις

REUTERS/Itai Ron

Οι ισραηλινές ένοπλές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και ανέκριναν αρκετούς υπόπτους

Ευρεία επιχείρηση στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης από τον ισραηλινό στρατό, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Γιάφα του Τελ Αβίβ. Στην επίθεση έπεσαν νεκροί 7 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας. 

Ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε έφοδο στα σπίτια των Παλαιστινίων τρομοκρατών που πραγματοποίησαν τη φονική επίθεση με πυροβολισμούς και μαχαιρώματα στη Γιάφα χθες το βράδυ, ενόψει πιθανών κατεδαφίσεων.

Η επίθεση έλαβε χώρα μέσα σε συρμό του και σε έναν κοντινό δρόμο στη Γιάφα. Μεταξύ των 16 τραυματιών ήταν και ένας στρατιώτης του Ισραηλινού Στρατού εκτός υπηρεσίας. Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ένας εκ των δραστών γνώριζε καλά την περιοχή

Οι ισραηλινές ένοπλές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν και ανέκριναν αρκετούς υπόπτους που θεωρείται ότι βοήθησαν τους τρομοκράτες να αγοράσουν το τουφέκι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και να διεισδύσουν στο Ισραήλ. Ο στρατός και η Shin Bet ερευνούν πώς οι δύο δράστες έφτασαν στο Τελ Αβίβ.

Ένας από τους τρομοκράτες που πραγματοποίησαν την επίθεση έπεσε νεκρός, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένας από αυτούς εργαζόταν κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση και ως εκ τούτου ήταν εξοικειωμένος με την περιοχή, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 19 και 25 ετών, κάτοικοι της Χεβρώνας, άνοιξαν πρώτα πυρ μέσα στο βαγόνι του τρένου και στη συνέχεια βγήκαν και συνέχισαν να πυροβολούν περαστικούς.

Όλες οι εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.