Skip to main content

Συρία: Νεκρή παρουσιάστρια και ακόμη δύο άνθρωποι από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δαμασκό

Sham FM via REUTERS

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε τη Δαμασκό με drones και αεροπλάνα γύρω στις 02:00 τοπική ώρα από «κατεύθυνση των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν»

H Σαφάα Αχμέντ, γνωστή παρουσιάστρια της συριακής τηλεόρασης, σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA. Νεκροί από το ίδιο χτύπημα έπεσαν ακόμη δύο άνθρωποι.

«Η Γενική Αρχή Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης ανακοινώνει τον θάνατο της παρουσιάστριας Σαφάα Αχμέντ  Safaa Ahmed ως μάρτυρα μετά την προδοτική ισραηλινή επίθεση στην πρωτεύουσα, τη Δαμασκό», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο ισραηλινός στρατός στόχευσε τη Δαμασκό με drones και αεροπλάνα γύρω στις 02:00 τοπική ώρα από «κατεύθυνση των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν».

«Τα συστήματα αεράμυνας μας αντιμετώπισαν πυραύλους και drones της επίθεσης και κατέρριψαν τα περισσότερα από αυτά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και εννέα άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εντοπίστηκαν γεωγραφικά από το CNN, δείχνουν ότι μια έκρηξη σημειώθηκε δίπλα στο κτίριο Telecom της Συρίας, δυτικά του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης. Πρόσθετα βίντεο που εντοπίστηκαν από το CNN δείχνουν ένα αυτοκίνητο να φλέγεται μετά την έκρηξη.

Δεν είναι σαφές εάν αυτή είναι η τοποθεσία όπου η Αχμέντ ή οι άλλοι σκοτώθηκαν και η τοποθεσία του θανάτου τους δεν αναφέρθηκε από το SANA.

Όταν ρωτήθηκε από το CNN για την πληροφορία, ο ισραηλινός στρατός απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε αναφορές στα ξένα μέσα ενημέρωσης».

Πηγή: CNN