Skip to main content

Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας ενέκρινε την «επόμενη φάση» του πολέμου με τη Χεζμπολάχ

(REUTERS/Amir Cohen)

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για «έναν αριθμό επιχειρήσεων»

Το υπουργικό συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ ενέκρινε την «επόμενη φάση» του πολέμου του με τη Χεζμπολάχ, πριν από μια ευρέως αναμενόμενη χερσαία εισβολή στο Λίβανο, σύμφωνα με τον ισραηλινό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan, θυγατρική του CNN.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει επίσης και πάλι τα νότια προάστια της Βηρυτού.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για «έναν αριθμό επιχειρήσεων», συμπεριλαμβανομένων χερσαίων επιχειρήσεων, στον Λίβανο, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

«Σημαντικό βήμα η εξόντωση Νασράλα, αλλά όχι το τελικό»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, μιλώντας τη Δευτέρα με στρατεύματα κοντά στα σύνορα της χώρας με τον Λίβανο, έδωσε μια από τις πιο σαφείς ενδείξεις μέχρι στιγμής ότι η χώρα του προτίθεται να εξαπολύσει κάποιας μορφής χερσαία εισβολή στον Λίβανο.

«Η εξόντωση του Νασράλα είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά δεν είναι το τελικό», δήλωσε ο Γιοάβ Γκάλαντ. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε στη διάθεσή μας, και αν κάποιος από την άλλη πλευρά δεν κατάλαβε τι συνεπάγονται αυτές οι δυνατότητες, εννοούμε όλες τις δυνατότητες, και είστε μέρος αυτής της προσπάθειας».

Πηγή: CNN