Skip to main content

Χακάν Φιντάν: Δύσκολο να αντικατασταθεί ο Νασράλα, ήταν σημαντική προσωπικότητα

REUTERS/Murad Sezer

«Η ανικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών επιτρέπει να συνεχιστεί η βία» - Η έκκληση Ερντογάν προς τον ΟΗΕ

«Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ήταν σημαντική προσωπικότητα για τον Λίβανο και την ευρύτερη περιοχή και θα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TRT Haber από τη Νέα Υόρκη, ο Χακάν Φιντάν είπε επίσης ότι η Τουρκία πιστεύει πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει στον Λίβανο και θα επεκτείνει τον πόλεμο της Γάζας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Φιντάν είπε ότι η «ανικανότητα» των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών επιτρέπει να συνεχιστεί η βία.

 «Να αναλάβει δράση ο ΟΗΕ»

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται για μια ισραηλινή πολιτική «γενοκτονίας, κατοχής, και εισβολής» και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλα διεθνή σώματα να σταματήσουν το Ισραήλ.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση μαχητών Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα πως ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι τον «εξόντωσε» σε αεροπορικό πλήγμα στη Βηρυτό χθες.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X ο Ερντογάν, χωρίς να κατονομάζει τον Νασράλα, είπε πως η Τουρκία στέκεται δίπλα στον λαό και στην κυβέρνηση του Λιβάνου, προσφέροντας τα συλλυπητήριά του για όσους σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα, λέγοντας παράλληλα πως ο μουσουλμανικός κόσμος θα πρέπει να δείξει μια πιο «αποφασιστική» στάση.