Skip to main content

Ο Ερντογάν καταδικάζει τις επιθέσεις στον Λίβανο – «Να αναλάβει δράση ο ΟΗΕ»

REUTERS/Murad Sezer
Φωτογραφία αρχείου

Την ώρα που κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με τους Χούθι να -φέρεται- να έχουν στοχεύσει στην καρδιά του Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο στο πλαίσιο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται για μια ισραηλινή πολιτική «γενοκτονίας, κατοχής, και εισβολής» και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλα διεθνή σώματα να σταματήσουν το Ισραήλ.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση μαχητών Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα πως ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε, επιβεβαιώνοντας τον θάνατό του μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι τον «εξόντωσε» σε αεροπορικό πλήγμα στη Βηρυτό χθες.

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X ο Ερντογάν, χωρίς να κατονομάζει τον Νασράλα, είπε πως η Τουρκία στέκεται δίπλα στον λαό και στην κυβέρνηση του Λιβάνου, προσφέροντας τα συλλυπητήριά του για όσους σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα, λέγοντας παράλληλα πως ο μουσουλμανικός κόσμος θα πρέπει να δείξει μια πιο «αποφασιστική» στάση.