Skip to main content

Εκλογές ΗΠΑ: Ποια τα κριτήρια των Αμερικανών ψηφοφόρων – Η ανάλυση του Μ.Παπάζογλου στο Naftemporiki TV

Τι είπε ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών για τα κριτήρια των Αμερικανών

Στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή WORLD PULSE, με τον δημοσιογράφο Κώστα Καλέτσιο, μίλησε ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Μάνος Παπάζογλου, αναφορικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Κληθείς να απαντήσει με ποια κριτήρια ψηφίζουν και επιλέγουν πρόεδρο οι Αμερικανοί πολίτες, ο κ. Παπάζογλου είπε χαρακτηριστικά: «Πολλές από τις εκλογικές τάσεις στην Αμερική μπορούμε να τις καταλάβουμε και εμείς. Στις δικές μας οικογένειες η ιστορικότητα της ψήφου έχει σπάσει, δηλαδή η διαδοχή των γενεών. Το ξέρουμε ότι σε μια οικογένεια μπορεί να ψηφίζονται τρία διαφορετικά κόμματα και την Κυριακή να γίνεται ο κακός χαμός».

«Προφανώς στην Αμερική είναι πιο μπροστά στις εξελίξεις αυτές. Έχει σπάσει προ πολλού αυτό. Βεβαίως, να μην τους αδικούμε. Υπάρχουν γενιές Αμερικανών οι οποίοι συστρατεύονται προφανώς με τη μια ή την άλλη πλευρά για διάφορους λόγους» ανάφερε, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στην Αμερική καθώς πρόκειται για δύο υποψήφιους, κάτι που δημιουργεί διαφορετικές στοιχίσεις σε σχέση με την Ευρώπη.

Ακόμη, ο κ. Παπάζογλου τόνισε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ των γενεών. Οι αντιλήψεις που έχουν οι νεότεροι σε σχέση με την διαφορετικότητα μιας κοινωνίας, το πώς αντιλαμβάνονται μια οικογένεια ή η ενιαία οικονομική πολιτική – που παίζει μεγάλο ρόλο – είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές», ενώ συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν πολλές ‘’Αμερικές’’ στο εκλογικό σώμα», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι σε πάρα πολλές πολιτείες υπάρχουν σχετικά σταθερές πολιτικές τάσεις, τα προπύργια δηλαδή των κομμάτων.