Skip to main content

Λίβανος: Μπαράζ ρουκετών και drones από Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ

REUTERS/Gil Eliyahu

Όπως ανέφερε η Χεζμπολάχ, πρόκειται για απάντηση στα άγρια πλήγματα του Ισραήλ εναντίον αμάχων

Ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ εκτόξευσε η Χεζμπολάχ, με τον ισραηλινό στρατό, από την πλευρά του, να μιλά για drones και βλήματα προερχόμενα από τον Λίβανο, πολλά από τα οποία αναχαιτίστηκαν.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε την Τιβεριάδα, στην κάτω Γαλιλαία, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Όπως ανέφερε η Χεζμπολάχ, πρόκειται για απάντηση στα άγρια πλήγματα του Ισραήλ εναντίον αμάχων.

Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ότι drones και βλήματα εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ προερχόμενα από τον Λίβανο.

Σειρήνες ήχησαν στην κάτω Γαλιλαία όταν τέσσερα drones εισήλθαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο στην επαρχία Ρος Χανίκα, στα σύνορα με τον Λίβανο, τα οποία όμως καταρρίφθηκαν, επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός.

Κατά την ίδια πηγή, από τον Λίβανο εκτοξεύθηκαν επίσης πολλές ρουκέτες, κάποιες από τις οποίες αναχαιτίστηκαν.

«Εκτός ελέγχου» η κατάσταση στον Λίβανο: Τι επιδιώκει το Ισραήλ, πώς απαντούν Χεζμπολάχ και… Χούθι

«Εκτός ελέγχου» η κατάσταση στον Λίβανο

Το Ισραήλ εμφανίζεται αποφασισμένο να συνεχίσει τις επιχειρήσεις του έναντι της Χεζμπολάχ, αν και φαίνεται να «παγώνει» επί του παρόντος το σχέδιο μίας χερσαίας εισβολής στον Λίβανο.

ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ζητήσει άμεση κατάπαυση πυρός 21 «για να δοθεί χώρος στη διπλωματία προς την ολοκλήρωση μιας διπλωματικής διευθέτησης», αλλά και προς μία εκεχειρία στη Γάζα.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, η πρόταση είχε απορριφθεί κατηγορηματικά από Ισραηλινούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Εξωτερικών Ισραήλ Κατς, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στο βορρά». Και ο ίδιος ο Νετανιάχου ωστόσο διεμήνυσε ότι οι μάχες συνεχιστούν.

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σε κάθε περίπτωση να σφυροκοπά στόχους της Χεζμπολάχ, την ώρα που το βόρειο Ισραήλ δέχεται συνεχώς επιθέσεις με ρουκέτες.