Skip to main content

Ισραηλινό χτύπημα στο Βηρυτό με στόχο τον διοικητή drones της Χεζμπολάχ

REUTERS/Amr Abdallah Dalsh

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε προκαταρκτικές ασκήσεις ελιγμών στα βόρεια σύνορά του.

«Πλήγματα ακριβείας» με στόχο ανώτερο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό εξαπολύει αυτήν την ώρα το Ισραήλ.

Το σημερινό ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού είχε ως στόχο τον επικεφαλής της μονάδας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στη φιλοϊρανική οργάνωση, χωρίς να διευκρινίσει εάν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.

«Το ισραηλινό πλήγμα στόχευε τον διοικητή της μονάδας των drones, τον Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ, η τύχη του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστή», είπε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «πλήγματα ακριβείας στη Βηρυτό», χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Πληρορορίες που μετέδωσε το Reuters έκαναν λόγο για ήχο εκρήξεων και καπνό σε σημεία της πόλης.

Ασκήσεις στα σύνορα

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε προκαταρκτικές ασκήσεις ελιγμών στα βόρεια σύνορά του και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον Λίβανο.

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να συνεχίσει να πολεμά με «πλήρη ισχύ» ενώ δεν απάντησε στην πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και άλλων χωρών για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, σύμφωνα με το γραφείο του.

«Η είδηση ​​για κατάπαυση του πυρός – δεν είναι αλήθεια. Πρόκειται για αμερικανογαλλική πρόταση, στην οποία ο πρωθυπουργός δεν απάντησε καν» ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου, σύμφωνα με το BBC.

«Τα νέα ​​για τα περί οδηγίας συγκράτησης των δυνάμεων στο βορρά, δεν είναι αληθή» σημείωσε επίσης το γραφείο του Νετανιάχου, ενώ πρόσθεσε ότι ο πόλεμος στην Γάζα θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του Ισραήλ.

Απορρίπτουν κατάπαυση πυρός

Αλλά και ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραελ Κατς, από την πλευρά του, απέρριψε τις προτάσεις για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στον βορρά. Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τη νίκη και την ασφαλή επιστροφή των κατοίκων του βορρά στα σπίτια τους», ανακοίνωσε στην πλατφόρμα Χ.