Skip to main content

ΗΠΑ: Αγόρι που είχε απαχθεί το 1951 βρέθηκε ζωντανό 7 δεκαετίες μετά

EPA/CJ GUNTHER

Τα ίχνη του αγνοούνταν για περισσότερα από 70 χρόνια

Ο Λούις Αρμάντο Αλμπίνο ήταν έξι ετών το 1951, όταν απήχθη ενώ έπαιζε σε πάρκο στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Περισσότερες από επτά δεκαετίες αργότερα και ενώ πλέον βρίσκεται σε ηλικία 79 ετών, τα ίχνη του εντοπίστηκαν χάρη σε παλιές φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων και ένα… διαδικτυακό τεστ.

Σύμφωνα με το Bay Area News Group και όπως αναμεταδίδει το Associated Press, η 63χρονη ανιψιά του 79χρονου, με τη βοήθεια των αμερικανικών αρχών, εντόπισε τα ίχνη του θείου της στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο 79χρονος, ο οποίος έγινε πατέρας και παππούς κατά τη διάρκεια της ζωής του, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών, ενώ υπηρέτησε στο Βιετνάμ.

Έστω και επτά δεκαετίες αργότερα, ο άνδρας επανενώθηκε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο.

Το χρονικό της εξαφάνισής του

Ήταν 21 Φεβρουαρίου 1951, όταν μια γυναίκα δελέασε τον 6χρονο τότε Αλμπίνο, υποσχόμενη να του αγοράσει μια καραμέλα. Με τον τρόπο αυτό, απομάκρυνε τον 6χρονο από το πάρκο, όπου έπαιζε με τον αδερφό του. Η γυναίκα, που μιλούσε ισπανικά και φορούσε μπαντάνα, τελικά απήγαγε το παιδί, το οποίο είχε γεννηθεί στο Πουέρτο Ρίκο.

Όπως διαπιστώθηκε πολλά χρόνια αργότερα, η γυναίκα μετέφερε το παιδί στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, όπου οδηγήθηκε στο σπίτι ενός ζευγαριού. Το ζευγάρι μεγάλωσε τον Αλμπίνο σαν να είναι δικός τους γιος.

Για περισσότερα από 70 χρόνια ο Αλμπίνο παρέμενε αγνοούμενος, ωστόσο ήταν πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του και η φωτογραφία του βρισκόταν στα σπίτια των συγγενών του, σύμφωνα με την ανιψιά του. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά ποτέ δεν έχασε την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Σύμφωνα με την ανιψιά του, Άλεκιν, η πρώτη της σκέψη ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμη ζωντανός «γεννήθηκε» όταν «για πλάκα» έκανε ένα διαδικτυακό τεστ, που έδειξε ότι ταιριάζει κατά 22% με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Η έρευνα που ξεκίνησε δεν έφερε άμεσα απαντήσεις.

Στις αρχές του 2024, εκείνη και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά. Σε μια επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Όκλαντ, εστίασε σε εικόνες από εφημερίδες της εποχής. Μία φωτογραφία την έπεισε ότι βρισκόταν στον σωστό δρόμο. Κατόπιν, πήγε στην αστυνομία του Όκλαντ.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά. Ο 79χρονος σήμερα Λουίς εντοπίστηκε και υποβλήθηκε σε τεστ DNA, όπως και η αδερφή του, μητέρα της ανιψιάς του.

Η επανένωση και η τελευταία συνάντηση με τον αδερφό του

Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές που είχαν αναλάβει την υπόθεση ενημέρωσαν την οικογένεια ότι 79χρονος ήταν πράγματι ο συγγενής που αναζητούσαν για τόσες δεκαετίες.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο αφού έφυγαν οι αστυνομικοί», είπε η Αλεκίν. «Έπιασα τα χέρια της μαμάς μου και είπα: ‘Τον βρήκαμε’».

Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Λουίς μετέβη στο Όκλαντ με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την ανιψιά του, την αδερφή του και άλλους συγγενείς. Μία ημέρα αργότερα, συνάντησε και τον αδερφό του, Ρότζερ.

«Έπιασαν ο ένας τον άλλον και είχαν μια πολύ σφιχτή, μεγάλη αγκαλιά. Κάθισαν και μίλησαν» περιέγραψε η ανιψιά του 79χρονου.

Ο Λουίς γύρισε στην ανατολική ακτή αλλά επέστρεψε ξανά στο Όκλαντ τον Ιούλιο για τρεις εβδομάδες. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που είδε τον αδερφό του, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο.