Skip to main content

ΗΠΑ: Ένοπλος κατέλαβε αστικό λεωφορείο – Ένας νεκρός

Φωτογραφία Αρχείου

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες σχετικά με το τι οδήγησε στους πυροβολισμούς

Ένας επιβάτης σκοτώθηκε μετά την εισβολή ενόπλου σε αστικό λεωφορείο στο Λος Άντζελες νωρίς το πρωί της Τετάρτης, γεγονός που οδήγησε σε μια βραδεία καταδίωξη από την αστυνομία στο κέντρο της πόλης, πριν ο ύποπτος τελικά συλληφθεί, δήλωσαν οι αρχές.

Ο ένοπλος άνδρας επιβιβάστηκε στο αστικό λεωφορείο του μετρό με τον οδηγό και δύο επιβάτες λίγο πριν από τη 1 π.μ. στο νότιο Λος Άντζελες, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της πόλης. Το τμήμα περιέγραψε ότι επρόκειτο για κατάσταση ομηρίας.

Οι αστυνομικοί πλησίασαν το λεωφορείο, καθώς αυτό απομακρυνόταν αργά και η αστυνομία καταδίωξε τον οδηγό που οδηγούσε με την απειλή όπλου για την επόμενη ώρα. Δεν φαίνεται ότι ο ύποπτος βρισκόταν ποτέ πίσω από το τιμόνι, δήλωσε η αστυνομία.

Πώς συνελήφθη

Η αστυνομία χρησιμοποίησε λωρίδες καρφιών, οι οποίες τρύπησαν ένα από τα ελαστικά. Αφού διένυσε περισσότερα από 11 χιλιόμετρα, το λεωφορείο τελικά σταμάτησε σε μια διασταύρωση στο κέντρο της πόλης και ο ύποπτος παραδόθηκε, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο οδηγός του λεωφορείου φάνηκε στα τηλεοπτικά πλάνα να σκαρφαλώνει από το παράθυρο του λεωφορείου.

Ένας άνδρας βρέθηκε μέσα στο λεωφορείο με τραύματα από πυροβολισμούς, αλλά λεπτομέρειες σχετικά με το τι οδήγησε στους πυροβολισμούς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, μετέδωσε το ABC 7.

Πηγή: AP