Skip to main content

Γάζα: 22 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

REUTERS/Florion Goga
Φωτ. αρχείου.

Παιδιά ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με τη Χαμάς - Για «στοχευμένο πλήγμα εναντίον τρομοκρατών» έκανε λόγο το Ισραήλ

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, και ακόμη 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο που φιλοξενεί εκτοπισμένους στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στοχοθέτησε μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι κρύβονταν εκεί.

Τι ανακοίνωσε η Χαμάς

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας της Χαμάς, Μαχμούντ Μπασάλ, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 13 παιδιά και έξι γυναίκες, η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος. Κατά την ίδια πηγή, μεταξύ των 30 τραυματιών βρίσκονται εννέα παιδιά.

Στο σχολείο φιλοξενούνταν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Η θέση του Ισραήλ

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι «διεξήγαγε ένα στοχευμένο πλήγμα εναντίον τρομοκρατών, οι οποίοι επιχειρούσαν από το εσωτερικό ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην πόλη της Γάζας», προσθέτοντας πως ο στόχος βρισκόταν «μέσα» στο σχολείο Αλ Φάλαχ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κτίρια του σχολείου Αλ Ζαϊτούν.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι έλαβε «μέτρα για να μετριάσει τον κίνδυνο να τραυματιστούν άμαχοι», ιδίως μέσω της χρήσης όπλων υψηλής ακρίβειας.