Skip to main content

Με «στοχευμένο χτύπημα» στη Βηρυτό απάντησε το Ισραήλ στις ρουκέτες της Χεζμπολάχ

REUTERS/Mohamed Azakir

Στόχος της επίθεσης φέρεται ο διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλ.

Αεροπορική επιδρομή  στη Βηρυτό εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός (IDF) λίγο μετά την τριπλή επίθεση της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ με 140 ρουκέτες.

Οι αρχικές μαρτυρίες που έκαναν λόγο για καπνό πάνω από το νότιο τμήμα της Βηρυτού και ήχο μεγάλης έκρηξης επιβεβαιώθηκαν, ενώ λίγο αργότερα ο ΙDF έκανε λόγο λόγο για «στοχευμένο χτύπημα».

Ισραηλινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, μετέδωσε ότι στόχος της αεροπορικής επιδρομής ήταν ο διοικητής επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλ.

Ο αρχικός απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και 59 τραυματίες, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το υπουργείο υγείας του Λιβάνου.

Η πληγείσα περιοχή βρίσκεται στο πυκνοκατοικημένο προάστιο Νταχιέχ της Βηρυτού και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για εκτεταμένες ζημιές.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζ. Κίρμπι σε σχετικές δηλώσεις του ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν ενημερωθεί ότι το Ισραήλ είχε προχωρήσει σε κάποια προειδοποίηση για το χτύπημα στη Βηρυτό.

Βροχή ρουκετών

Είχε προηγηθεί επίθεση σε τρία κύματα της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, με εκτόξευση συνολικά 140 ρουκετών.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο είχαν στόχο τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άμεσα αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν ως αντίποινα για τις ισραηλινές επιδρομές σε χωριά και σπίτια στο νότιο Λίβανο.