Skip to main content

Λίβανος: Ισραηλινό σφυροκόπημα εν αναμονή της… «συντριπτικής απάντησης»

EPA/ATEF SAFADI

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερα από 100 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών

Την ώρα που ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν με μια «συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης», το Ισραήλ σφυροκοπά τον νότιο Λίβαν καταστρέφοντας εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών που ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά του Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Σε ένα από τα σφοδρότερα κύματα αεροπορικών επιδρομών από τις αρχές Οκτωβρίου – όπως ανέφεραν στα ρεπορτάζ τους λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης – ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν περισσότερα από 100 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης ρουκετών, τα οποία αποτελούνταν από περίπου 1.000 σωλήνες με βλήματα που θα χρησιμοποιούνταν σε επικείμενη επίθεση της Χεζμπολάχ.

«Οι IDF θα συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους με στόχο να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, προκειμένου να υπερασπιστούν το κράτος του Ισραήλ», υπογραμμίζεται στη ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Δ.Π.


Οι επιθέσεις αυτές έρχονται μετά τις αλλεπάλληλες θανατηφόρες εκρήξεις σε βομβητές, γουόκι-τόκι και συσκευές επικοινωνίας.

Το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ βρίσκονται σε σύγκρουση εδώ και δεκαετίες, αλλά οι δύο χώρες έχουν αυξήσει τις διασυνοριακές επιθέσεις η μία εναντίον της άλλης από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα.

Απειλές για απάντηση από τη Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης

Το Ισραήλ θα βρεθεί αντιμέτωπο με «μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης» δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Χοσεΐν Σαλαμί στον ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, μετά τις επιθέσεις σε συσκευές επικοινωνίας της σιιτικής – συμμάχου του Ιράν – οργάνωσης του Λιβάνου.

«Τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της απελπισίας του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) και διαδοχικών αποτυχιών. Αυτό σύντομα θα αντιμετωπιστεί με μια συντριπτική απάντηση από τον άξονα της αντίστασης και θα γίνουμε μάρτυρες της καταστροφής αυτού του αιμοδιψούς και εγκληματικού καθεστώτος» τόνισε ο Σαλαμί στο μήνυμά του προς τον Νασράλα.

«Εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον κήρυξη πολέμου» χαρακτήρισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τις εκρήξεις σε βομβητές και άλλες συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης, τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβίασε «κόκκινες γραμμές» με τις επιθέσεις αυτές.

Αναφερόμενος στις συντονισμένες εκρήξεις της Τρίτης και της Τετάρτης που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων, ο Νασράλα έκανε λόγο για «σφαγές», προσθέτοντας η Χεζμπολάχ βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια «δοκιμασία» για τη Χεζμπολάχ, τόνισε. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό το «μεγάλο πλήγμα» των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

Γκάλαντ: Θα συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ

Νωρίτερα σήμερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ τόνισε πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με στόχο να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των κατοίκων στις παραμεθόριες περιοχές του βορρά. «Βαθμιαία, η Χεζμπολάχ θα πληρώνει όλο και μεγαλύτερο τίμημα», διαβεβαίωσε ο Γκάλαντ.