Skip to main content

Διάγγελμα Νασράλα εν μέσω πληγμάτων του Ισραήλ στον Λίβανο: «Κήρυξη πολέμου οι εκρήξεις σε βομβητές»

REUTERS/Mohamed Azakir

Την ώρα της προβολής της ομιλίας του Νασράλα, μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να πετούν πάνω από την Βηρυτό

«Εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον κήρυξη πολέμου» χαρακτήρισε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τις εκρήξεις σε βομβητές και άλλες συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης, τονίζοντας ότι το Ισραήλ παραβίασε «κόκκινες γραμμές» με τις επιθέσεις αυτές.

Αναφερόμενος στις συντονισμένες εκρήξεις της Τρίτης και της Τετάρτης που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων, ο Νασράλα έκανε λόγο για «σφαγές», προσθέτοντας η Χεζμπολάχ βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα.

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια «δοκιμασία» για τη Χεζμπολάχ, τόνισε. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό το «μεγάλο πλήγμα» των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

Είπε επίσης ότι οι επιθέσεις θα λάβουν «δίκαιη τιμωρία». «Το μέτωπο του Λιβάνου με το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι το τέλος της επιθετικότητας στη Γάζα» σημείωσε, τονίζοντας ότι «ελπίζουμε το Ισραήλ να εισβάλει στον νότιο Λίβανο, γιατί αυτό θα δημιουργήσει μια ιστορική ευκαιρία για την Χεζμπολάχ».

Την ώρα της προβολής της ομιλίας του Νασράλα, μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του Reuters.

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Στο μεταξύ, ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα ότι πλήττει στόχους στον Λίβανο.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη. Επί δεκαετίες, η Χεζμπολάχ μετέτρεψε σε όπλα τα σπίτια αμάχων, έσκαψε σήραγγες από κάτω τους και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ.

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ενεργούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς και για να επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Αυξάνεται στους 37 ο αριθμός των θυμάτων από τις εκρήξεις – Όλα τα βλέμματα στο διάγγελμα Νασράλα

«Ηλεκτρονική» πρόβα τζενεράλε για χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο