Skip to main content

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

REUTERS/Avi Ohayon

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, χαρακτήρισε «κήρυξη πολέμου» τις εκρήξεις σε βομβητές και άλλες συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης

Στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο ανακοίνωσε ότι πλήττει ο στρατός του Ισραήλ, εν αναμονή της ομιλίας του ηγέτη της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη. Επί δεκαετίες, η Χεζμπολάχ μετέτρεψε σε όπλα τα σπίτια αμάχων, έσκαψε σήραγγες από κάτω τους και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ.

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ενεργούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς και για να επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου», πρόσθεσε ο ισραηλινός στρατός.

Νασράλα: Κήρυξη πολέμου οι εκρήξεις σε βομβητές

«Εγκλήματα πολέμου ή τουλάχιστον κήρυξη πολέμου» χαρακτήρισε την ίδια ώρα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, τις εκρήξεις σε βομβητές και άλλες συσκευές επικοινωνίας της οργάνωσης που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Αναφερόμενος στις συντονισμένες εκρήξεις της Τρίτης και της Τετάρτης, ο Νασράλα έκανε λόγο για σφαγές, προσθέτοντας η Χεζμπολάχ βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα.

Διάγγελμα Νασράλα εν μέσω πληγμάτων του Ισραήλ στον Λίβανο: «Κήρυξη πολέμου οι εκρήξεις σε βομβητές»

Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια «δοκιμασία» για τη Χεζμπολάχ, τόνισε. Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτό το «μεγάλο πλήγμα» των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ παραβίασε «κόκκινες γραμμές» με τις επιθέσεις αυτές, συνέχισε ο Νασράλα.

Την ώρα της προβολής της ομιλίας του Νασράλα, μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να πετούν πάνω από την Βηρυτό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Λίβανος: Αυξάνεται στους 37 ο αριθμός των θυμάτων από τις εκρήξεις – Όλα τα βλέμματα στο διάγγελμα Νασράλα

«Ηλεκτρονική» πρόβα τζενεράλε για χερσαία εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο