Skip to main content

Χεζμπολάχ: 20 μέλη της σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις βομβητών και ασυρμάτων

REUTERS/Mohamed Azakir

Απειλεί με αντίποινα η οργάνωση, στις 17.00 το διάγγελμα Νασράλα

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο 20 μελών της, τις τελευταίες δύο ημέρες, τα οποία σκοτώθηκαν στις εκρήξεις συσκευών του επικοινωνιακού εξοπλισμού της.

Η οργάνωση έστειλε ξεχωριστές ειδοποιήσεις θανάτου από το απόγευμα της Τετάρτης έως το πρωί της Πέμπτης για 20 μέλη του που πέθαναν «στον δρόμο προς την Ιερουσαλήμ», μια έκφραση που χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει μαχητές που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ.

Ένα δεύτερο κύμα εκρήξεων σε συσκευές μετάδοσης της Χεζμπολάχ άφησε πίσω του 20 νεκρούς και περισσότερους από 450 τραυματίες σε όλο τον Λίβανο την Τετάρτη, σύμφωνα με τις αρχές.

Λίβανος: Στους 20 οι νεκροί στο δεύτερο κύμα εκρήξεων – 450 οι τραυματίες

Ήρθε την ημέρα μετά από ένα πρώτο κύμα εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας, που χρησιμοποιούνταν από το φιλοϊρανικό ισλαμιστικό κίνημα, το οποίο άφησε 12 νεκρούς και σχεδόν 2.800 τραυματίες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το απόγευμα το διάγγελμα Νασράλα

Aυτή η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση έρχεται μια ημέρα μετά από μια παρόμοια επίθεση μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι επεκτείνει τους στόχους του πολέμου του κατά της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας στα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο.

Ο Χασάν Νασράλα, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σε αυτή την ακολουθία σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο κίνημα, πρόκειται να μιλήσει στις 17.00 (ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη για τις εκρήξεις που αποδίδονται στο Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη

Από τα τηλέφωνα στους βομβητές και τα γουόκι – τόκι: Η μακρά ιστορία της Μοσάντ με τις παγιδεύσεις συσκευών