Skip to main content

Boeing: Αναστολή των θέσεων εργασίας χιλιάδων ατόμων μετά από την απεργία

REUTERS/David Ryder

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι σε εργοστάσια στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ κατέβηκαν σε απεργία

Η Boeing αναστέλλει τις θέσεις εργασίας δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στις ΗΠΑ ως απάντηση στην απεργία που έχει σταματήσει την παραγωγή ορισμένων αεροπλάνων της.

Ο αεροδιαστημικός γίγαντας δήλωσε ότι τα στελέχη, οι διευθυντές και το προσωπικό που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα κληθούν να πάρουν μία εβδομάδα άδεια κάθε τέσσερις εβδομάδες όσο διαρκεί η στάση εργασίας.

Περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι σε εργοστάσια στα βορειοδυτικά των ΗΠΑ κατέβηκαν σε απεργία την Παρασκευή για τους μισθούς και τις συντάξεις.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι βοηθούν τώρα στη διαμεσολάβηση για τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Βαθαίνει η κρίση

Η στάση εργασίας απειλεί να κοστίσει δισεκατομμύρια δολάρια στην Boeing, βαθαίνοντας την κρίση σε μια εταιρεία που ήδη αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις.

Οι επιπτώσεις της είναι ήδη αισθητές σε ολόκληρο τον κλάδο και την ευρύτερη οικονομία των ΗΠΑ, καθώς η εταιρεία ζητά από τους προμηθευτές να σταματήσουν τις αποστολές των περισσότερων εξαρτημάτων και λαμβάνει άλλα μέτρα για να εξοικονομήσει χρήματα.

Αναζητώντας νέα συμφωνία

Ο διευθύνων σύμβουλος Κέλι Όρτμπεργκ, ο οποίος ξεκίνησε στη θέση αυτή μόλις τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι τα στελέχη προσπαθούν να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία «το συντομότερο δυνατό».

«Αν και πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση που επηρεάζει όλους, γίνεται σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε το μακροπρόθεσμο μέλλον μας και να μας βοηθήσει να περάσουμε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο», ανέφερε σε σημείωμα προς το προσωπικό. Θα συνεχίσουμε να επικοινωνούμε με διαφάνεια καθώς εξελίσσεται αυτή η δυναμική κατάσταση και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε αυτή τη δυσκολία».

Ο κ. Όρτμπεργκ δήλωσε ότι τα στελέχη θα λάβουν «ανάλογες» περικοπές μισθών για το διάστημα της απεργίας και ότι το προσωπικό που βρίσκεται σε αργία θα διατηρήσει «όλα τα οφέλη».

Πηγή: BBC