Skip to main content

Λίβανος: Νέες εκρήξεις – Χτύπησαν και ασυρμάτους της Χεζμπολάχ

REUTERS/Hassan Hankir

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις νέες εκρήξεις, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό

Νέες εκρήξεις σημειώθηκαν σε «συσκευές επικοινωνίας» που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, στα νότια προάστια της Βηρυτού και σε άλλες περιοχές του Λιβάνου, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας και μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters.

Κατά το πρακτορείο, οι συσκευές που εξερράγησαν ήταν ραδιοασύρματοι.

Πηγές που επικαλείται το AFP, έκαναν λόγο για εκρήξεις σε γουόκι τόκι στο προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

9 οι νεκροί

Στους εννέα ανέρχονται οι νεκροί, και και περίπου εκατό είναι οι τραυματίες σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του λιβανέζικου υπουργείου Υγείας – από το νέο κύμα εκρήξεων.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας που επικαλείται το Reuters, οι συσκευές οι οποίες στοχοποιήθηκαν σήμερα αγοράστηκαν προ πέντε μηνών, την ίδια περίοδο που είχαν αγοραστεί οι βομβητές που εξερράγησαν χθες.

Κατά τη διάρκεια κηδειών οι εκρήξεις

Κατά το BBC, ασθενοφόρα άρχισαν να σπεύδουν στο Νταχιέχ, προάστιο της Βηρυτού και προπύργιο της Χεζμπολάχ, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος για τις κηδείες τεσσάρων θυμάτων των χθεσινών εκρήξεων.

Από την πλευρά του, το κρατικό Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι «παλαιοί βομβητές» εξερράγησαν μέσα σε σπίτια στα νότια προάστια της Βηρυτού και στον νότιο Λίβανο. Κατά την ίδια πηγή, αρκετοί τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και στο Μπααλμπέκ.

Ανταποκριτής του πρακτορείου ανέφερε ότι βομβητής εξερράγη μέσα σε ένα αυτοκίνητο κοντά σε νεκροταφείο, στον νότιο Λίβανο. Άλλος δημοσιογράφος σημείωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη μηχανισμού σε δρόμο.

REUTERS/Hassan Hankir

Διαβάστε επίσης:

Βομβητές – βόμβες: Ολα δείχνουν προς τους «πεφωτισμένους» της επίλεκτης ισραηλινής Μονάδας «8200»

Έκρηξη βομβητών – Bac: Το λογότυπο σε A4 κολλημένο στην πόρτα και οι αναπάντητες κλήσεις