Skip to main content

Εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ: Οι Ταϊβανέζοι «καρφώνουν» τους Ούγγρους

REUTERS/Ann Wang

Η Gold Apollo κάνει λόγο για παράξενες πληρωμές μέσω Μέσης Ανατολής

Επανήλθε με νέες δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο ιδρυτής της Gold Apollo, το σήμα της οποίας φέρουν οι βομβητές των μαχητών της Χεζμπολάχ, που εξερράγησαν.

Ο Χσου Τσινγκ Κυουάνγκ από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι η δική του εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή και έδειξε προς… Βουδαπέστη. Όπως είπε η ουγγρική BAC έχει λάβει την άδεια να κατασκευάζει τα μοντέλα της Gold Apollo και να χρησιμοποιεί το σήμα.

Στις νέες δηλώσεις του σημείωσε πως η σύμβαση με την BAC υπεγράφη πριν από 3 χρόνια και πως οι πληρωμές απο την εταιρεία ήταν «πολύ παράξενες».

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί, πρόσθεσε πως οι πληρωμές έρχονταν μέσω Μέση Ανατολής, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι κανένα ξένο μέσο δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την ουγγρική εταιρεία ή να βρει λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές της. Άτομο που μίλησε στο Reuters, ζητώντας να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι η εταιρεία  είναι εγγεγραμμένη σε μια διεύθυνση στη Βουδαπέστη, αλλά δεν έχει φυσική παρουσία. Σύμφωνα με το BBC στο ίδιο κτίριο είναι δηλωμένες άλλες 13 εταιρείες. Είναι εν ολίγοις μία εταιρεία – φάντασμα. 

Συνεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.