Skip to main content

Ρωσία: Εκκενώθηκε περιοχή λόγω ουκρανικής επίθεσης με drones

MIC Izvestia / IZ.RU via REUTERS (φωτ. αρχείου)

Η περιοχή της Ρωσίας διέταξε εκκένωση μετά την επίθεση με drones από την Ουκρανία

Η Ρωσία διέταξε μερική εκκένωση στην περιοχή Τβερ της Ρωσίας μετά από μια «μαζική» επίθεση της Ουκρανίας με drones, που πυροδότησε φωτιά.

Διατάχθηκε μερική εκκένωση, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.

Ο Igor Rudenya είπε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην πόλη Toropets προσπαθούν να «εντοπίσουν» την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την πτώση συντριμμιών drone. Δεν είπε αν υπήρξαν θύματα.

Εν τω μεταξύ, εμφανίστηκαν μη επαληθευμένα πλάνα που υποτίθεται ότι δείχνουν μια τεράστια έκρηξη στην πόλη. Βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει εκρήξεις και καπνούς να καλύπτουν μεγάλο τμήμα του ουρανού.

Social media/via REUTERS

Το Γαλλικό Πρακτορείο και τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters επικαλούνται ουκρανικές πηγές να αναφέρουν ότι χτυπήθηκε μια αποθήκη πυρομαχικών.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Ουκρανίας, Andriy Kovalenko, δήλωσε στο Telegram ότι εκτός από τα δικά της πυρομαχικά, όπως ρουκέτες Grad και διάφορους πυραύλους, η Ρωσία είχε επίσης αρχίσει να αποθηκεύει βορειοκορεατικούς πυραύλους στο Toropets.

Το Toropets βρίσκεται περίπου 380 χιλιόμετρα (236 μίλια) βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Ρωσίας, Μόσχα, και περίπου 470 χιλιόμετρα βόρεια των συνόρων με την Ουκρανία.

Πηγή: BBC

Διαβάστε ακόμη

«Ώρα να τελειώνουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία»