Skip to main content

Στο έλεος του «Μπόρις» και η Ιταλία – Πλημμύρες και στη Γερμανία

EPA/FILIP SINGER
Ανέβηκε η στάθμη στον Έλβα στη Δρέσδη

Η Ιταλία είναι η επόμενη χώρα που θα βρεθεί αντιμέτωπη με καταιγίδα μετά τους 21 νεκρούς από τις πλημμύρες στην Ευρώπη

Οι έντονες καταιγίδες που έπληξαν την κεντρική Ευρώπη έφτασαν τώρα στην Ιταλία, όπου έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές, ισχυρούς ανέμους και πλημμύρες για μεγάλο μέρος της χώρας.

Από χθες αναφέρθηκαν πλημμύρες στην κεντρική πόλη Πεσκάρα, ενώ οι προειδοποιήσεις της ιταλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας για τον καιρό ισχύουν από τις βόρειες ακτές της Εμίλια-Ρομάνια έως τα πολύ νότια.

Στην επαρχία Φότζια βρέθηκε η σορός ενός πυροσβέστη ο οποίος παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Νέες προειδοποιήσεις στην Κεντρική Ευρώπη

Οι προειδοποιήσεις έρχονται καθώς οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει τμήματα της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ρουμανίας και της Αυστρίας αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 21 νεκρούς, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση.

Οι αρχές της Κροατίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας προειδοποιούν επίσης για πλημμύρες τις επόμενες ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα δήλωσε ότι 13.500 άνθρωποι εκκενώθηκαν και πάνω από 600 διασώθηκαν. Η απειλή των πλημμυρών στην Τσεχική Δημοκρατία έχει έκτοτε μειωθεί σταδιακά, καθώς ο αριθμός των περιοχών πλημμύρας της χώρας μειώθηκε από πάνω από 200 σε μόλις πάνω από 130. Η Νότια Βοημία εξακολουθεί να διατρέχει κίνδυνο πλημμύρας.

Οι σημαντικές πλημμύρες προκλήθηκαν από την καταιγίδα Μπόρις, η οποία έφερε τεράστιες ποσότητες βροχής και χιονιού το Σαββατοκύριακο.

Περισσότεροι από 5.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους στη νότια Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων των 40.000 κατοίκων που απομακρύνθηκαν από την πόλη Νίσα.

Πηγές: BBC, Euronews