Skip to main content

Γάζα: Νεκροί 4 στρατιώτες του Ισραήλ

REUTERS/Amir Cohen

Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια «μαχών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ

Τέσσερα μέλη των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους και ακόμη έξι τραυματίστηκαν –τρία εκ των οποίων σοβαρά- κατά τη διάρκεια μάχης στη νότια Γάζα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι τέσσερις στρατιώτες, ηλικίας μεταξύ 20 και 23 ετών, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια «μαχών στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ σε ανακοίνωσή του.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν μια τραυματιοφορέας, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα, τον Οκτώβριο του 2023, έχουν χάσει τη ζωή τους 348 στρατιωτικοί.

Ο πόλεμος στη Γάζα ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023, με την  επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν στην ισραηλινή πλευρά 1.205 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα δεδομένα των ισραηλινών αρχών.

Στις ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 41.252 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Λίβανος: Από την Ταϊβάν η παρτίδα με τους 3.000 βομβητές της Χεζμπολάχ – Πώς το Ισραήλ «φύτεψε» τα εκρηκτικά