Skip to main content

Ταϊβάν – Gold Apollo: Στην Ουγγαρία συναρμολογήθηκαν οι βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν κατά της Χεζμπολάχ

REUTERS/Mohamed Azakir

Τι υποστηρίζει η ταϊβανέζικη εταιρεία από την οποία έκανε την παραγγελία η Χεζμπολάχ

Η ταϊβανέζικη Gold Apollo  ανακοίνωσε ότι οι βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν στην πολύνεκρη επίθεση κατά της Χεζμπολάχ είναι μεν δικοί της, αλλά συναρμολογήθηκαν από μια Ουγγρική συνεργαζόμενη εταιρεία, για να φτάσουν τελικά στα χέρια της λιβανέζικης εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το Axios.com, σε δήλωσή της, η εταιρεία Gold Apollo αναφέρει πώς έχει μια «μακροπρόθεσμη συνεργασία» με την «BAC Consulting KFT» με έδρα τη Βουδαπέστη για τη χρήση του εμπορικού της σήματος, και το μοντέλο των βομβητών που αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης «παράγεται και πωλείται από την BAC».

Να θυμίσουμε ότι σε δημοσίευμά τους οι New York Times, επικαλούμενοι δηλώσεις Αμερικανών και άλλων αξιωματούχων, επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι υποπτεύονταν – ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισραήλ, ενώ αποκαλύπτουν ότι η «πειραγμένη» παρτίδα ήταν παραγγελία από την Ταϊβάν και ειδικότερα την εταιρεία Gold Apollo.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ούτε έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Θεωρείται απίθανο να το κάνει. Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της, από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι το Ισραήλ είναι υπεύθυνο και «θα πληρώσει». Αναλυτές σχολιάζουν πως ήταν ένα πρωτοφανές σε έκταση και άκρως ταπεινωτικό πλήγμα κατά της Χεζμπολάχ, που εκθέτει συνολικά τα συστήματα ασφαλείας και επικοινωνίας της.

Για όλες τις εξελίξεις γύρω από την πρωτοφανή επίθεση κατά των αποκαλούμενων «μαχητών» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ.