Skip to main content

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη λέσχη κλαμπ του Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα

X/@realDerekUtley via REUTERS

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ένα ένοπλο άτομο σκόπευε να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε κοντινή απόσταση από εκεί που βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ο υποψήφιος πρόεδρος είναι «σώος και αβλαβής», σύμφωνα με την ομάδα προεκλογικής του εκστρατείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε δυο μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας με κατά του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ κινούνταν μεταξύ της τρύπας πέντε και έξι στο γήπεδο γκολφ της Νότιας Φλόριντα όταν συνέβη το περιστατικό ασφαλείας. Ο ύποπτος, με τον οποίο ενεπλάκη η Μυστική Υπηρεσία, βρισκόταν αρκετές τρύπες μπροστά από τον πρώην πρόεδρο, σύμφωνα με δύο πηγές των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Η Μυστική Υπηρεσία πυροβόλησε εναντίον του υπόπτου ως μέτρο προστασίας, δήλωσε η εν λόγω πηγή.

Ο Τραμπ έπαιζε γκολφ με τον δωρητή Στιβ Γουίτκοφ όταν συνέβη το περιστατικό, μεταδίδει το CNN.

Το FBI ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πράκτορες ερευνούν «αυτό που φαίνεται να είναι απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Τραμπ».

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν στο γκολφ κλαμπ του στη Φλόριντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, είναι «σώος και αβλαβής μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά του», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της εκστρατείας Στίβεν Τσουνγκ, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή».

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη συγκέντρωση χρημάτων ότι είναι « σώος και αβλαβής» μετά το περιστατικό.

«Υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή μου, αλλά πριν οι φήμες αρχίσουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο, ήθελα να ακούσετε πρώτα αυτό: ΕΙΜΑΙ ΣΩΟΣ ΚΑΙ ΑΒΛΑΒΗΣ!», ανέφερε το email. «Τίποτα δεν θα με καθυστερήσει. Δεν θα υποκύψω ποτέ! Θα σας αγαπώ πάντα που με στηρίζετε».

Δεν κινδύνευσε

«Πηγές τόνισαν ότι η ζωή του Τραμπ δεν μπήκε σε καμία στιγμή σε κίνδυνο», ανέφερε η εφημερίδα New York Post. Οι πυροβολισμοί προήλθαν έξω από την περίφραξη του γηπέδου, ανέφεραν οι πηγές.


Ο Τραμπ τραυματίστηκε σε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στην Πενσυλβάνια στις 13 Ιουλίου. Ο Τραμπ τραυματίστηκε στο δεξί αυτί και ένας συμμετέχων στη συγκέντρωση σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς. Ο ένοπλος, που αναγνωρίστηκε ως ο 20χρονος Τόμας Κρουκς, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από ελεύθερο σκοπευτή της Μυστικής Υπηρεσίας.

Ενημερώθηκαν Μπάιντεν-Χάρις

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είναι και οι δύο «ανακουφισμένοι που γνωρίζουν» ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασφαλής και έχουν ενημερωθεί για το περιστατικό ασφαλείας στο οποίο ενεπλάκη ο πρώην πρόεδρος ενώ έπαιζε γκολφ νωρίτερα την Κυριακή, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν και η Χάρις, οι οποίοι και οι δύο βρίσκονται στην Ουάσινγκτον χωρίς δημόσιες εκδηλώσεις σήμερα, θα ενημερώνονται από την ομάδα τους.

«Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος ενημερώθηκαν για το περιστατικό ασφαλείας στο Trump International Golf Course, όπου ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έπαιζε γκολφ. Είναι ανακουφισμένοι που γνωρίζουν ότι είναι ασφαλής. Θα ενημερώνονται τακτικά από την ομάδα τους», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στη δική της δήλωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή, η Χάρις ανέφερε: «Έχω ενημερωθεί για τις αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στον πρώην πρόεδρο Τραμπ και την ιδιοκτησία του στη Φλόριντα και χαίρομαι που είναι ασφαλής. Η βία δεν έχει θέση στην Αμερική».


Μια σύλληψη

Ένα άτομο έχει συλληφθεί σε σχέση με το περιστατικό στο Trump International Golf Club την Κυριακή, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας. Οι μυστικές υπηρεσίες πυροβόλησαν εναντίον του υπόπτου, σύμφωνα με πολλές πηγές. Ένα μακρύ όπλο έχει ανακτηθεί, σύμφωνα με την πηγή.

Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ένα ένοπλο άτομο σκόπευε να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο γκολφ κλαμπ του, σύμφωνα με πηγές που έχουν ενημερωθεί για το θέμα.