Skip to main content

Τραμπ κατά Taylor Swift: «Την μισώ»

REUTERS/Brendan McDermid

Ούτε μια εβδομάδα δεν πέρασε από την δημόσια στήριξη της ποπ σταρ στην Κάμαλα Χάρις

Εναντίον της διάσημης τραγουδίστριας Taylor Swift καταφέρθηκε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λιγότερο από μια βδομάδα αφότου η ποπ σταρ υποστήριξε δημόσια την Κάμαλα Χάρις.

«Μισώ την Τέιλορ Σουίφτ!», έγραψε ο Τραμπ με κεφαλαία γράμματα στον ιστότοπο Truth Social, που ανήκει στον όμιλο Trump Media & Technology Group.


Η Σουίφτ υποστήριξε τη Χάρις σε ανάρτησή της στο Instagram την Τρίτη, λίγο μετά το προεδρικό ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Νομίζω ότι είναι μια σταθερή, ταλαντούχα ηγέτιδα και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα σε αυτή τη χώρα αν μας οδηγεί η ηρεμία και όχι το χάος», έγραψε η Σουίφτ στην ανάρτηση. Υπέγραψε επίσης τη λεζάντα ως «childless cat lady», μια αναφορά στα σχόλια για τις γυναίκες των Δημοκρατικών που έκανε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών JD Vance.

Ο Τραμπ είχε προηγουμένως μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ψεύτικες εικόνες που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη και έδειχναν τη Σουίφτ και τους θαυμαστές της να τον υποστηρίζουν. Η Σουίφτ ανέφερε αυτού του είδους τις εικόνες ως λόγο που προχώρησε στη δημοσιοποίηση της υποστήριξής της.

Η απάντηση των Δημοκρατικών

Η καμπάνια των Harris-Walz απάντησε στην ανάρτηση του Τραμπ την Κυριακή με μια δήλωση που περιείχε έντονες αναφορές στη μουσική της Σουίφτ.

«Η εβδομάδα που ο Ντόναλντ Τραμπ γκρίνιαζε και ξεστόμιζε θεωρίες συνωμοσίας έχει κάνει τους ψηφοφόρους και στις δύο πλευρές του διαδρόμου έτοιμους να ξεχάσουν την ύπαρξή του», ανέφερε στην ανακοίνωση η εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας Sarafina Chitika. «Ο αμερικανικός λαός θέλει να βγει από το δάσος του χάους και του διχασμού της εποχής Τραμπ, να αφήσει πίσω του το κενό των αθετημένων υποσχέσεων του Τραμπ και να κάνει μια νέα αρχή εκλέγοντας την αντιπρόεδρο Χάρις για να διασφαλίσει ότι το μέλλον των ευκαιριών της Αμερικής θα είναι μακροχρόνιο».

Δεν είναι σαφές πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχουν οι δηλώσεις διασημοτήτων στην προεδρική κούρσα, ακόμη και για προσωπικότητες τόσο δημοφιλείς όσο η Σουίφτ. Περίπου μία ημέρα μετά την υποστήριξή της προς τη Χάρις, η ανάρτησή της είχε οδηγήσει περισσότερους από 300.000 επισκέπτες στο Vote.gov, έναν κυβερνητικό ιστότοπο που κατευθύνει τους χρήστες σε πληροφορίες για την ψηφοφορία σε συγκεκριμένες πολιτείες.