Skip to main content

Αίγυπτος: Συγκρούστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες – Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Στην πόλη Ζαγκάζιγκ

Δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν στο δέλτα του Νείλου στην Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, δύο από τους οποίους ήταν παιδιά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το δυστύχημα συνέβη το Σάββατο στην πόλη Ζαγκάζιγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαρκίγια, ανακοίνωσε η σιδηροδρομική αρχή της χώρας. Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανέφερε ότι από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 ακόμη άτομα.

Οι εκτροχιασμοί τρένων και τα δυστυχήματα είναι συνηθισμένα στην Αίγυπτο, όπου το γερασμένο σιδηροδρομικό σύστημα μαστίζεται επίσης από κακοδιαχείριση. Τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων της.

Το 2018, ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι δήλωσε ότι θα χρειαστούν 250 δισ. αιγυπτιακές λίρες, για να ανακαινιστεί σωστά το παραμελημένο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Διαλυμένο ένα βαγόνι

Βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος έδειχνε ένα βαγόνι του τρένου να έχει διαλυθεί από την πρόσκρουση, περιτριγυρισμένο από πλήθος κόσμου. Άνδρες προσπαθούσαν να σηκώσουν τους τραυματίες μέσα από τα παράθυρα ενός επιβατικού βαγονιού.

Τον περασμένο μήνα, ένα τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό που διέσχιζε τις γραμμές του τρένου στη μεσογειακή επαρχία της Αλεξάνδρειας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.