Skip to main content

Κουρσκ: Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι ανακατέλαβαν 10 χωριά από τους Ουκρανούς

(REUTERS/Viacheslav Ratynskyi)

Οι Ουκρανοί είχαν εξαπολύσει επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ τον Αύγουστο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ανακατέλαβε δέκα χωριά από τους Ουκρανούς το τελευταίο 48ωρο στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ.

Πρόκειται για περιοχή εντός της ρωσικής επικράτειας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ισχυρίζονται ότι ελέγχουν περίπου 100 χωριά, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν τον Αύγουστο.

Κίεβο: Ρωσικός πύραυλος έπληξε πλοίο με σιτηρά – Διαψεύδει το Βουκουρέστι ότι ήταν σε ρουμανικά ύδατα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα μη στρατιωτικό πλοίο που μετέφερε σιτηρά από την Ουκρανία ενώ το πλοίο έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα και είχε ήδη εγκαταλείψει τα ουκρανικά ύδατα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το πλοίο είχε προορισμό την Αίγυπτο.

Ουκρανικές στρατιωτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι το πλοίο έπλεε σε ρουμανικά χωρικά ύδατα στις εκβολές του ποταμού Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ρουμανική ναυτιλιακή αρχή, από την πλευρά της, διέψευσε αυτήν την εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι το πλοίο δεν βρισκόταν σε ρουμανικά χωρικά ύδατα όταν επλήγη.

Τρεις νεκροί από ρωσικό πλήμα σε οχήματα του Ερυθρού Σταυρού στο Ντονέτσκ

Υπενθυμίζεται ότι τον θάνατο τριών ανθρώπων προκάλεσε πλήγμα του ρωσικού στρατού εναντίον οχημάτων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή του Ντονέτσκ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ντμίτρο Λούμπινετς, ο Ουκρανός Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι τα θύματα ήταν «τρεις Ουκρανοί πολίτες, υπάλληλοι του Ευρθρού Στρατού.