Skip to main content

Βιετνάμ: 197 νεκροί και 128 αγνοούμενοι λόγω του τυφώνα Γιάγκι – Εικόνες καταστροφής (φωτογραφίες – βίντεο)

(REUTERS/Khanh Vu)

Περίπου 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν - Βούλιαξαν στη λάσπη αγροτικές καλλιέργειες 2,5 εκατ. στρεμμάτων

Μεγαλώνει ο μακάβριος κατάλογος των θυμάτων από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι στο Βιετνάμ.

Ο τυφώνας προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις κυρίως στο βόρειο Βιετνάμ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 197 άνθρωποι, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας. Περίπου 800 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ τουλάχιστον 128 άνθρωποι αγνοούνται.

(REUTERS/Khanh Vu)
(REUTERS/Khanh Vu)

Αγροτικές καλλιέργειες 2,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων και πλέον καταστράφηκαν, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας νωρίτερα. Περιοχές στο Ανόι, την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, παραμένουν πλημμυρισμένες και σήμερα, ενώ κατολισθήσεις συνεχίζουν να αναφέρονται σε περιοχές του βορρά.

(REUTERS/Thinh Nguyen)

Ο τυφώνας Γιάγκι, ο ισχυρότερος στην Ασία φέτος, έφθασε πάνω από τη χώρα το περασμένο Σάββατο. Οι αρχές της πρωτεύουσας απομάκρυναν εσπευσμένα από τα σπίτια τους χιλιάδες κατοίκους, ειδικά όσους βρίσκονταν κοντά σε φουσκωμένα ποτάμια, καθώς τα νερά έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας εικοσαετίας.

(REUTERS/Thinh Nguyen)
(REUTERS/Khanh Vu)

Κυβερνήσεις διαφόρων χωρών, ανάμεσά τους αυτές της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, υποσχέθηκαν βοήθεια στο Βιετνάμ μετά το χτύπημα του τυφώνα Γιάγκι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters