Skip to main content

Χάρις: Είμαστε ακόμη αουτσάιντερ – Τραμπ: Με αδίκησαν, ήταν το καλύτερο debate μου

REUTERS/Brian Snyder

Το επιτελείο της Χάρις ζητάει δεύτερο debate

Με το χαμόγελο της νικήτριας, αλλά και θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως ο δρόμος για την κάλπη είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος εμφανίστηκε η Κάμαλα Χάρις μετά το debate. Γκρίνια για τους δημοσιογράφους και εύσημα στον… εαυτό του από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπεραμύνθηκε της επίδοσής του στην πρώτη τηλεμαχία απέναντι στην Κάμαλα Χάρις, την ώρα που οι περισσότεροι σχολιαστές σε παραδοσιακά μέσα και social media θέλουν την αντίπαλό του να είναι η νικήτρια της βραδιάς.

«Αυτό ήταν το καλύτερο debate μου», τόνισε. Κληθείς να διευκρινίσει εάν θα έβαζε βέτο σε μία πανεθνική απαγόρευση των αμβλώσεων, είπε: «Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τσεκάρετε τι είπα. Ήταν μία τέλεια απάντηση για τις αμβλώσεις».

Ενότητα έναντι διχασμού

«Παιδιά, εξακολουθούμε να είμαστε τα αουτσάιντερ σε αυτόν τον αγώνα. Το αποτέλεσμα θα είναι οριακό», προειδοποίησε η Χάρις στις πρώτες δηλώσεις της μετά το debate ενώπιον πλήθους που την επευφημούσε.

Τόνισε τη σημασία της νίκης στην πολιτεία της Πενσυλβάνια και ευχαρίστησε τους εθελοντές της εκστρατείας.

«Πιστεύουμε σε αυτό που είμαστε. Πιστεύουμε στον αμερικανικό λαό. Αυτή είναι μια εκστρατεία για να φέρει κοντά τους ανθρώπους, γνωρίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς έχουμε πολλά περισσότερα κοινά από αυτά που μας χωρίζουν», είπε ο Χάρις.

Το θέμα της ενότητας – αντί του διχασμού – ήταν ένα κοινό μοτίβο για την αντιπρόεδρο στις επιθέσεις της κατά του Τραμπ κατά τη διάρκεια του debate. Να σημειωθεί ότι το επιτελείο της Χάρις έχει ήδη ζητήσει δεύτερο debate, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, να απαντά: «Θέλει δεύτερο debate γιατί έχασε. Θα το σκεφτούμε».