Skip to main content

Πάπας Φραγκίσκος: 600.000 πιστοί στη θεία λειτουργία που χοροστάτησε στο Ανατολικό Τιμόρ

REUTERS/Willy Kurniawan/Pool

Ο Φραγκίσκος έγινε δεκτός σαν ροκ σταρ στο Ανατολικό Τιμόρ

Περίπου 600.000 πιστοί συγκεντρώθηκαν μέσα σε συνθήκες αποπνικτικής ζέστης στο Ντίλι, πρωτεύουσα του Ανατολικού Τιμόρ, για λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πραγματοποιεί μια μαραθώνια περιοδεία στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία.

Η λειτουργία , η οποία τελέστηκε σε μια μεγάλη παραλιακή πλατεία στις παρυφές της πόλης, ήταν μια βαριά σωματική πρόκληση για τον ταλαιπωρημένο 87χρονο πάπα, ο οποίος έμεινε στην ίδια θέση για σχεδόν τρεις ώρες και έκανε έναν γύρο με το ειδικό όχημά του, το Papamobile, ανάμεσα στο πλήθος σε θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου και μέσα σε τροπική υγρασία.

Ο Φραγκίσκος έγινε δεκτός σαν ροκ σταρ στην -εξαιρετικά καθολική- χώρα της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού. Πιστοί συνέρρεαν συνεχώς προς την πλατεία αυτή ενώ πυροσβέστες δρόσιζαν το πλήθος εκτοξεύοντας νερό.

Συνολικά περίπου 600.000 πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και γύρω απ’ αυτή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βατικανού, που επικαλούνταν εκτίμηση των τοπικών αρχών.

Πρόκειται για τον τρίτο σταθμό της περιοδείας του Φραγκίσκου στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού, της πιο μακράς και μακρινής της παπικής θητείας του. Θα ολοκληρωθεί στη Σιγκαπούρη, όπου αναμένεται αύριο, Τετάρτη. Ο πάπας θα αναχωρήσει την Παρασκευή για τη Ρώμη.

Πηγές: Reuters, AFP