Skip to main content

Αυστραλία: Σχέδια για ελάχιστο όριο ηλικίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι «θέλω να δω τα παιδιά μακριά από τις συσκευές τους, να επιστρέψουν στα γήπεδα, στις πισίνες»

Ελάχιστο όριο ηλικίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχεδιάζει να θεσπίσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας εντός του έτους, επικαλούμενη ανησυχίες για την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε δήλωσε ότι η κεντροαριστερή κυβέρνησή του θα διεξαγάγει δοκιμαστικά επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών, προτού θεσπίσει νομοθεσία για την ελάχιστη ηλικία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δεν διευκρίνισε ποια θα είναι τα ηλικιακά όρια, ωστόσο σημείωσε ότι πιθανότατα θα είναι μεταξύ 14 και 16 ετών.

«Να επιστρέψουν τα παιδιά στα γήπεδα»

«Θέλω να δω τα παιδιά μακριά από τις συσκευές τους, να επιστρέψουν στα γήπεδα, στις πισίνες» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters και πρόσθεσε: «Θέλουμε να έχουν πραγματικές εμπειρίες με πραγματικούς ανθρώπους γιατί γνωρίζουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν κοινωνική βλάβη».

Εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια, η Αυστραλία θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που επιβάλει ηλικιακό περιορισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.