Skip to main content

Για «καταιγίδα» προσβολών προετοιμάζεται η Χάρις ενόψει ντιμπέιτ

REUTERS/Umit Bektas/Elizabeth Frantz/File Photo

H εμπειρία των Μπάιντεν, Χίλαρι Κλίντον και ο ρόλος των κλειστών μικροφώνων

Για προσβολές, υποτιμητικά σχόλια και χαρακτηρισμούς – ταμπέλες προετοιμάζει την Κάμαλα Χάρις το επιτελείο της ενόψει του ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Την πληροφορία μεταδίδει το CNN επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η ομάδα που βοηθά στην προετοιμασία της Χάρις, λένε οι πηγές, δεν χρειάστηκε παρά να κοιτάξει στα πρόσφατα δημόσια σχόλια του Τραμπ στις συγκεντρώσεις του για να πάρει μια ιδέα για το τι είδους πράγματα ενδέχεται να πει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη σκηνή της συζήτησης.

«Απλώς δείτε τις συγκεντρώσεις του», είπε στο CNN μία από τις δύο πηγές, ανώτερος σύμβουλος της Χάρις. «Οι συγκεντρώσεις του είναι μια προεπισκόπηση της συζήτησης».

Ο Τραμπ αποκάλεσε πρόσφατα τη Χάρις «κακό άνθρωπο», αμφισβήτησε κατά πόσον μπορεί να λογίζεται ως μαύρη και προσέβαλε τη νοημοσύνη της.

Καθένας μπορεί να μαντέψει πόσο θα θέλει ο Τραμπ να προσβάλει προσωπικά τον αντίπαλό του αύριο το βράδυ (σσ: ξημερώματα  Τετάρτης) και πόσα από αυτά δεν θα ακουστούν καν από το κοινό, δεδομένου ότι τα μικρόφωνα των υποψηφίων θα είναι απενεργοποιημένα όταν δεν είναι η σειρά τους να μιλήσουν.

Μικρόφωνα και τεχνογνωσία

Αν τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά όλη την ώρα, λέει ο σύμβουλος της Χάρις, ο Τραμπ «θα έδειχνε ότι δεν έχει την ιδιοσυγκρασία να γίνει πρόεδρος».

Η ίδια η Χάρις, διαβάζοντας τις πρόσφατες θέσεις του Τραμπ, προηγηθέντα σχόλιά του ακόμη και τις προσβολές που της είχε απευθύνει, έχει εκτενώς μιλήσει με δύο άτομα – τον Πρόεδρο Μπάιντεν και την πρώην υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον– επειδή και οι δύο έχουν βιώσει προσβολές από τον πρώην πρόεδρος των Ρεπουμπλικανών στη σκηνή της συζήτησης.

Με πληροφορίες από CNN