Skip to main content

Λετονία: Εκρηκτικά βρέθηκαν στο ρωσικό drone που συνετρίβη

REUTERS/Roman Petushkov/File Photo
Φωτογραφία αρχείου.

Και η Ρουμανία ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν θραύσματα ρωσικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους κοντά στα ουκρανικά σύνορα

Το ρωσικό drone, το οποίο συνετρίβη το Σάββατο στη Λετονία, έφερε εκρηκτικά που πιθανότατα προορίζονταν για την Ουκρανία, σύμφωνα με Λετονούς αξιωματούχους.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν ιρανικής κατασκευής, τύπου Shahed, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Λετονίας, Λεόνιντς Κάλνινς, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Delfi της Λετονίας και όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα εκρηκτικά του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τα οποία προορίζονταν πιθανότατα για την Ουκρανία, απενεργοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό τους στην Λετονία, πρόσθεσε.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε σε περιοχή που βρίσκεται το χωριό Γκαγκαλάβα, περίπου 90 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, απ’ όπου και εισήλθε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Λετονίας, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Ρουμανία: Θραύσματα ρωσικού drone κοντά στα ουκρανικά σύνορα

Πέρα από το drone που κατέπεσε στη Λετονία, και η Ρουμανία -επίσης χώρα μέλος του ΝΑΤΟ- ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ερευνά περιστατικό με ρωσικό drone που εισήλθε στον εναέριο χώρο της.

Σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν θραύσματα από ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, χθες Κυριακή, σε ρουμανικό χωριό κοντά στον ποταμό Δούναβη, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές πραγματοποιούν έρευνες και σε μια δεύτερη περιοχή όπου ενδέχεται να έχουν πέσει τμήματα του μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Η Ρουμανία έχει εντοπίσει θραύσματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπειτα από ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία πολλές φορές από το περασμένο έτος.

Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στρατηγός Μιρτσέα Γκεοάνα, κατήγγειλε τα περιστατικά ως «ανεύθυνα και δυνητικά επικίνδυνα», ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη σκόπιμης επίθεσης εναντίον κρατών – μελών της συμμαχίας.