Skip to main content

Τουρκία: Πρώτη ομολογία για τη δολοφονία της 8χρονης

Φωτογραφία αρχείου.

Η σορός της βρέθηκε χθες, Κυριακή, στην άκρη ενός ρέματος μέσα σε σάκο, καλυμμένη με πέτρες και κλαδιά

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Τουρκία μετά τον εντοπισμό της σορού της 8χρονης Ναρίν, έπειτα από 19 ημέρες αναζητήσεων.

Τα ίχνη της Ναρίν Γκιουράν είχαν χαθεί στις 21 Αυγούστου στην περιοχή Μπαγλάρ του Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας

Η σορός της βρέθηκε χθες, Κυριακή, στην άκρη ενός ρέματος μέσα σε σάκο, καλυμμένη με πέτρες και κλαδιά.

24 συλλήψεις

Ο θείος του κοριτσιού ήταν το πρώτο άτομο που συνελήφθη ως ύποπτο για την εξαφάνιση της Ναρίν και σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, είχε διαφορές με τον πατέρα του κοριτσιού και αδελφό του, έχοντας εκτοξεύσει απειλές στο παρελθόν.

Μετά τον εντοπισμό της σορού της 8χρονης Ναρίν, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη συνολικά 24 ατόμων, μεταξύ των οποίων η μητέρα, ο πατέρας, τα δύο αδέλφια, οι τέσσερις θείοι και η σύζυγος του αρχικά συλληφθέντος θείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ένα άτομο που συνελήφθη στο πλαίσιο των ερευνών ομολόγησε ότι ο κοινοτάρχης του χωριού και θείος του κοριτσιού, του παρέδωσε τη σορό της 8χρονης μέσα σε σάκο, προκειμένου να τη μεταφέρει στο ρέμα.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι είχε υποστεί κάταγμα στο ύψος του γονάτου στο αριστερό πόδι. Ωστόσο, θα ακολουθήσουν πιο εξειδικευμένες αναλύσεις.

Παρέμβαση Ερντογάν

Στην υπόθεση παρενέβη και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

«Η θλιβερή είδηση για τη Ναρίν, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα, μας πλήγωσε όλους βαθιά. Θα παρακολουθώ προσωπικά τη δικαστική διαδικασία για να εγγυηθώ ότι αυτοί που μας πήραν την Ναρίν θα έχουν την αυστηρότερη τιμωρία που τους αξίζει», έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ