Skip to main content

Τουρκία: Νεκρή βρέθηκε 8χρονη που αγνοείτο επί 19 ημέρες

Φωτ. αρχείου

Η σορός της Ναρίν Γκουράν βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, κρυμμένο κάτω από κλαδιά και πέτρες, μέσα σε ποτάμι

Θλίψη έχει προκαλέσει στην Τουρκία ο θάνατος μίας 8χρονης, η τύχη της οποίας αγνοείτο επί 19 ημέρες, από τις 21 Αυγούστου.

Η σορός του 8χρονου κοριτσιού βρέθηκε στην επαρχία Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

Η σορός της Ναρίν Γκουράν βρέθηκε μέσα σε έναν σάκο, κρυμμένο κάτω από κλαδιά και πέτρες, μέσα σε ποτάμι που απέχει ένα χιλιόμετρο από το χωριό Ταβσαντεπέ όπου ζούσε με την οικογένειά της, δήλωσε ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ, Μουράτ Ζορλούογλου.

Οι γονείς και ο αδερφός της 8χρονης στους 21 συλληφθέντες

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία του Ντιγιάρμπακιρ, 21 άτομα τέθηκαν υπό κράτηση, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς.

Οι δύο γονείς και ο μεγαλύτερος αδερφός της Ναρίν βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.

«Η θλιβερή είδηση για τη Ναρίν, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα, μας πλήγωσε όλους βαθιά», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή του, ενώ πρόσθεσε: «Θα παρακολουθώ προσωπικά τη δικαστική διαδικασία για να εγγυηθώ ότι αυτοί που μας πήραν τη Ναρίν θα έχουν την αυστηρότερη τιμωρία που τους αξίζει».

Εκκλήσεις για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα το βράδυ για τη δολοφονία της Ναρίν έχουν γίνει από φεμινιστικές οργανώσεις σε πολλές πόλεις σε όλη την Τουρκία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP