Skip to main content

ΗΠΑ: Η μητέρα του 14χρονου είχε τηλεφωνήσει στο σχολείο λίγο πριν την επίθεση

REUTERS/Elijah Nouvelage

Η Μάρσι Γκρέι ζήτησε από τον σχολικό σύμβουλο να βρει αμέσως τον γιο της Κολτ

Η μητέρα του 14χρονου μαθητή, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε δύο συμμαθητές του και δύο καθηγητές σε λύκειο στη Τζόρτζια των ΗΠΑ την Τετάρτη, είχε τηλεφωνήσει στο σχολείο το πρωί της τραγωδίας και είχε πει σε σχολικό σύμβουλο ότι υπάρχει μια «εξαιρετικά έκτακτη ανάγκη», σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Κατά το δημοσίευμα, η Μάρσι Γκρέι ζήτησε από τον σχολικό σύμβουλο να βρει αμέσως τον γιο της Κολτ.

Τα αρχεία από τις τηλεφωνικές κλήσεις της Μάρσι Γκρέι, τα οποία δόθηκαν στην Washington Post από συγγενή της, δείχνουν ότι η γυναίκα είχε τηλεφωνική συνομιλία με κάποιον στο λύκειο Apalachee στο Γουίντερ της Τζόρτζια επί 10 λεπτά, στις 09:50 τοπική ώρα, περίπου μισή ώρα προτού ο γιος της ξεκινήσει την επίθεση.

Αδιευκρίνιστο γιατί πήρε τηλέφωνο

Η Γκρέι δεν αποκάλυψε για ποιον λόγο πήρε τηλέφωνο στο σχολείο του γιου της, ωστόσο σημείωσε στην Washington Post ότι έχει ενημερώσει για την ενέργειά της τις αρχές, ενώ εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του Κολτ Γκρέι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τέσσερις ανθρωποκτονίες και θα δικαστεί σαν ενήλικας, ενώ κατηγορίες για ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει και ο πατέρας του, ο οποίος σύμφωνα με τους εισαγγελείς παρείχε το όπλο που χρησιμοποίησε ο 14χρονος στο μακελειό.

Τον Μάιο του 2023, ερευνητές από γειτονική κομητεία είχαν ανακρίνει πατέρα και γιο, έπειτα από απειλές που έγιναν στο διαδίκτυο για επιθέσεις σε σχολείο. Ο Κολτ Γκρέι δήλωσε ότι δεν έκανε εκείνος τις απειλές και ο πατέρας του τόνισε πως ο γιος του δεν έχει πρόσβαση στα κυνηγετικά τουφέκια του.