Skip to main content

Μελόνι: Κεντρικό σημείο στην ατζέντα η στήριξη της Ουκρανίας

Italian Government Press Office/Handout via REUTERS

Συνάντηση της Ιταλίδας πρωθυπουργού με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Τσερνόμπιο, στην λίμνη Κόμο, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Ρώμης στο Κίεβο, και ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχίζει τις εκκλήσεις και τα παράπονα για την αποστολή βοήθειας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης επί τόπου και τις πιο άμεσες ανάγκες της Ουκρανίας ενόψει του χειμώνα και ενόψει των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων κατά του άμαχου πληθυσμού και των κρίσιμων υποδομών.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Μελόνι επανέλαβε την κεντρική σημασία της στήριξης της Ουκρανίας στην ατζέντα της ιταλικής Προεδρίας της G7 και τη συνεχή δέσμευση για τη νόμιμη άμυνα της Ουκρανίας και για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη.

«Η Τζόρτζια Μελόνι επανέλαβε ότι η στήριξη της Ουκρανίας είναι κεντρικό σημείο στην ατζέντα της ιταλικής προεδρίας της G 7 και αναφέρθηκε στην αδιάκοπη καταβολή προσπαθειών υπέρ της νόμιμης αυτοάμυνας της χώρας και μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης. Ιδιαίτερο βάρος, τέλος, δόθηκε στο θέμα της ανοικοδόμησης ενόψει και της πραγματοποίησης το 2025 στην Ιταλία της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας», τονίζεται στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

Τέλος, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα της ανοικοδόμησης, ενόψει και της επικείμενης Διάσκεψης για την αποκατάσταση της Ουκρανίας που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία το 2025.